Preview k prvnímu pohárovému utkání sezóny

V rámci pátého kola Poháru České pojišťovny vyrazí sparťané ve středu 5. října do Plzně, kde se o postup do osmifinále poperou s místním FBC.

30. listopad -1
Preview k prvnímu pohárovému utkání sezóny

Sparta bude v utkání s Plzní jednoznačným favoritem, a to i přesto, že se jí úvod do superligové sezóny příliš nevychází. Naopak Plzni se vstup do nové sezóny povedl parádně. Plzeňáci mají v národní lize odehrány tři zápasy. Ve všech třech dokázali naplno bodovat a vévodí tak tabulce třetí nejvyšší soutěže. Stejně jako v lize se Plzni dařilo i v poháru, kde postupně vyřadila Kolín a Lovosice. Pro Plzeň půjde o svátek florbalu a proti Spartě se bude chtít předvést. Naopak sparťané se potřebují na svém soupeři chytit a najet tak na vítěznou vlnu.

Oba týmy se naposledy střetly v sezóně 2011/2012, kdy se potkaly v první lize. V obou utkáních základní části byli úspěšnější sparťané. První utkání v 6. kole na domácí půdě ovládli 11:2. Ve venkovním utkání se sparťané poněkud trápili a po velkém boji zvítězili 6:5. Na sparťanské straně tyto zápasy pamatuje hned šestice hráčů, a to Marvánek, Svatoš, Časar, Rodina, Čermák a brankář Kotouček.

Dále čtěte