Sparta v poháru zdolala Plzeň 8:2!

V rámci pátého kola Poháru České pojišťovny vyrazili sparťané do Plzně, kde se o postup do osmifinále střetli s místním FBC.

30. listopad -1
Sparta v poháru zdolala Plzeň 8:2!

V utkání už od jeho začátku bylo znát, kdo kráčí za vítězstvím. Sparťané už na konci sedmé minuty vedli po trefách Svatoše a Zemana 2:0. Plzeňští, po menším zaváhání gólmana Kotoučka, sice dokázali rychle snížit, ovšem na jejich gól sparťané odpověděli dalšími třemi přesnými zásahy a na začátku jedenácté minuty, tak bylo prakticky o osudu utkání rozhodnuto. Sparťané se i v druhé polovině první třetiny drželi většinu času na balónku a vytvářeli další šance, bohužel žádnou neproměnili, a tak první třetina skončila 5:1 v jejich prospěch.

Také při vstupu do druhé části byli sparťané dominantní. Hned na začátku druhé minuty měl Ujhelyi možnost trestného střílení, ale neproměnil. Spartu to ovšem nemuselo mrzet. Už o tři minuty později zvýšil na 6:1 Hartman. Sedmou branku Sparty přidal na konci dvacáté deváté minuty Ujhelyi. Sparťané poté výrazně polevili a do šancí se začala dostávat také Plzeň. Jednu z nich proměnil Válka, který tak snížil na 7:2.

Hned na začátku třetí třetiny dostali sparťané výhodu přesilové hry, kterou ale nedokázali využít. V poslední periodě se sparťané, stejně jako po celé utkání, drželi více na balónu a svého soupeře tlačili, bohužel bez gólového efektu. Osmou branku Sparty přidal až padesáté čtvrté minutě z trestného střílení Zouzal. Další branky už v utkání nepadly, a tak si Sparta odváží z Plzně výhru 8:2 a postup do osmifinálové fáze poháru.

FbC Plzeň - AC Sparta Praha 2:8
branky: 8. Daniel Nicklas, 33. Paul Válka - 3. Ondřej Kadoch, 7. Michal Zeman, 9. Ondřej Svatoš, 10. Jan Krejča, 11. Daniel Kalaš, 25. Kryštof Hartman, 29. Lukáš Ujhelyi, 54. Marek Zouzal; rozhodčí: Lukáš Grundler - Jakub Matějka; vyloučení: 2:0; využití: 0:0; diváků: 180; zásahy brankářů: Lukáš Mück 26 - Michal Kotouček 26; po třetinách: 1:5, 1:2, 0:1;

Dále čtěte