Elévové hned na úvod vezou stříbro z Hodonína!

Sparťanští elévové mají za sebou úspěšný start do sezony. Ještě před startem ligových bojů se vydali na turnaj do Hodonína a v silné konkurenci skončili druzí! Tým, jehož jádro tvořili kluci z úspěšné přípravky, prohráli až ve finále se soupeřem, který nasadil mladší žáky… Ale i tak se o dvě hlavy menší sparťané drželi statečně.

30. listopad -1
Elévové hned na úvod vezou stříbro z Hodonína!

Turnaj se konal v neděli v Hodoníně, hráči našli výborné zázemí v hotelu Sport Relax Lipovka. Tady patří velký dík Honzovi Urychovi, tatínkovi jednoho z klíčových hráčů, který všechno zařídil. Výprava vyrazila den dopředu, aby se tým na náročné boje připravil a kluci se mohli v klidu vyspat.

Celkem elévové odehráli pět zápasů ve skupině, další dva v play off. Vezměme to popořádku. První utkání odehráli mladí sparťané s týmem FH Skarks Hodonín a byla z toho jednoznačná výhra. „Byl to zápas na rozehrání,“ okomentoval to Denis Roháč, tatínek jednoho z plejerů. Právě on mužstvo vedl jako trenér.

Poté Spartu čekali borci z Buldogs Brno, s nimiž se v červnu utkala v rámci Hummel Cupu v Brně (ještě v kategorii přípravka). Tehdy naši kluci těsně prohráli, tentokrát z toho byla cenná remíza. Následovalo přesvědčivé vítězství nad FH Kings.

Pak přišla první porážka, s těžkým soupeřem – týmem Škorpioni Ostrava. „Ke cti našich borců ale musím konstatovat, že to byla nejen věková, ale i jiná váhová kategorie, nasadili totiž i mladší žáky,“ řekl k tomu trenér Denis Roháč. Elévové se drželi statečně, ale váhový a věkový rozdíl se musel ukázat. Následovalo poslední utkání ve skupině (proti FCB Okříšky) a jasná výhra.

Přišlo semifinále, vrchol turnaje. Sparťané se opět potkali s Buldoky z Brny a byl to strhující zápas, vůbec ten nejlepší z celého programu. Po dramatickém průběhu nakonec uspěla Sparta! Kluci ukázali fyzickou i psychickou odolnost a těžkého soupeře zdolali!

V boji o zlato na elévy čekali už zmiňovaní Škorpióni z Ostravy, kteří nasadili kluky z kategorie mladších žáků. Ti byli nad síly našich elévů, kteří skončili druzí. „Bylo to ale krásné umístění,“ potěšilo trenéra.

Ten celkově tým ocenil. „Byl to první ostrý start elévů po prázdninách a musím říct, že byl velmi úspěšný. Prázdninový odpočinek od florbalu nebyl zase tak moc znát,“ uvedl Denis Roháč.

Stříbrné medaile navíc nebyly jediným oceněním pro Spartu, nejlepším hráčem celého turnaje byl totiž určený sparťan Honza Krejča! „Ještě jednou chci všem borcům poděkovat,“ zakončil svoje hodnocení trenér.

Sparta hrála v tomto složení: Pepa Krejča - Tomáš Kuchyňka, Jan Krejča, David Rozhon, Adam Roháč, Jan Urych, David Janda, Šimon Diviš, Ruda Javořík, Vojta Vlček.