Dorostenci se představí na skvěle obsazeném G2 Cupu! (aktualizováno o výsledky)

V posledním srpnovém víkendu přinese sparťanským dorostencům tu nejlepší florbalovou přípravu na novou sezónu tradiční G2 Cup Challenge. Čtvrtý ročník kvalitně obsazeného turnaje dá sparťanům možnost sehrát množství kvalitních a především plnohodnotných utkání s nejlepšími týmy v jejich věkové kategorii.

30. listopad -1
Dorostenci se představí na skvěle obsazeném G2 Cupu! (aktualizováno o výsledky)

První díl letošního mládežnického turnaje G2 Cup Series 2016 startuje na pražském Podvinném mlýně již tento pátek 26. srpna a bude pokračovat až do neděle 28. srpna. Sparťané však do turnaje vstoupí už ve čtvrtek 25. srpna v 18:00. V předehrávce se svěřenci trenéra Kratochvíla střetnou s Mladou Boleslaví. V dalších zápasech ve skupině A je poté postupně čekají Hradec Králové a Panthers Otrokovice.

Podle výsledků posledního ročníku dorostenecké ligy, by ve skupině měli být největším sparťanským soupeřem dorostenci Hradce Králové. Ti se jako jediní ze „sparťanské“ skupiny probojovali až do osmifinálové skupiny MČR.

Velkými soupeři sparťanů a zároveň favority celého turnaje budou dorostenci pražského Chodova, přemožitelé Sparty z loňského finále nebo aktuální mistr ČR mezi dorostenci pražská Bohemka. Jako jediný zahraniční účastník se na turnaji představí slovenský dorostenecký mistr ATU Košice.

Odehrát kvalitní a plnohodnotné zápasy s nejlepšími týmy z ČR nebo slovenským mistrem je pro dorostenecký tým krátce před sezónou nesmírně důležité. Turnaj trenérům může jasně ukázat, které věci mohou fungovat nebo naopak na čem je nutné do sezóny ještě zapracovat. Trenér dorostenců Kratochvíl vidí turnaj velmi prestižně: „Je to ostrý test do sezóny. Jsme zvědaví, jak jsou na tom, zhruba měsíc před ligovými zápasy, v porovnání s námi ostatní týmy. Chceme se do sezóny správně florbalově naladit a k tomu nám poslouží právě tento turnaj.“

Rozpis utkání:

25. 8.  18:00  Arena Sparta    ACEMA Sparta Praha vs. Technology Florbal Mladá Boleslva   6:6

26. 8.  10:00  Arena Sparta    ACEMA Sparta Praha vs. FBC Hradec Králové   5:2

27. 8.  12:20  Arena Sparta    ACEMA Sparta Praha vs. Panthers Otrokovice   9:0

ČTVRTFINÁLE

27. 8   20:30  Arena Sparta    ACEMA Sparta Praha vs. ATU Košice   6:3

SEMIFINÁLE

28. 8    9:30   Arena Sparta    ACEMA Sparta Praha vs.   FBC ČPP Bystroň Group Ostrava   6:2

FINÁLE

28. 8   17:45  Arena Sparta    ACEMA Sparta Praha vs. Florbal Ústí   5:3

Další skupiny:

Skupina B: FAT PIPE Florbal Chodov, FBC Liberec, ATU Košice, Torpedo Havířov

Skupina C: Tatran Střešovice, FC Bučis team, itelligence Bulldogs Brno, FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Skupina D: FBŠ Bohemians, Florbal Ústí, FB Hurrican Karlovy Vary, Sokol Pardubice