V neděli v průběhu derby oceníme Sparťany sezony 2019/2020, karty fanouška stále k vyzvednutí!

Klubová akce pro členy a jejich rodiče prodloužena! Svou kartu fanouška si hráči a hráčky mohou vyzvednout ještě v neděli na pražském derby Sparta - Bohemians, které startuje v 17:00 v UNYP ARENĚ. Klubové karty fanouška budou k prodeji a vyzvednutí od 16:00 u hlavního vstupu do arény. V rámci tohoto domácího utkání proběhne také tradiční udělování cen Sparťana sezony 2019/2020. Kdo si ceny odnese? To se dozvíme o první a druhé přestávce zápasu.

V neděli v průběhu derby oceníme Sparťany sezony 2019/2020, karty fanouška stále k vyzvednutí!

Ocenění Sparťan sezony je klubové ocenění, které má vyzdvihnout hráče a hráčky v jednotlivých věkových kategoriích a v první řadě má sloužit jako motivace do další práce, ať už hráče, který ocenění získal nebo ostatní hráče, kteří mají možnost na sobě v klubu pracovat a ocenění získat například další rok. ,,Jedná se o ocenění pro hráče, který na sobě v poslední sezóně nejvíce pracoval, šel příkladem svým spoluhráčům a zaznamenal výrazné výkonnostní zlepšení. Cílem je takového hráče vyzdvihnout a ukázat na jeho příkladu cestu dalším," říká k tradičnímu klubovém ocenění sportovní manažer Sparty Jaroslav Berka.

Proč klub takovou cenu udílí, co je hlavním cílem? ,,Jde o jistý druh motivace, myslíme si, že je třeba ocenit hráče, kteří u nás v klubu dobře pracují, navíc, do poslední chvíle nikdo neví, kdo cenu za uplynulou sezonu získá. Je to tedy moment překvapení a napětí, což samotné hráče velmi baví," říká k udělování cen Daniel Wertheim 

Při posledním udělování cen za sezonu 2018/2019 si cenu Sparťana sezony odnesl například trenér ,,A" týmu Ondřej Kašpárek. ,,Když mi Václav Culka předával ocenění pro Sparťana sezóny, prolétly mi hlavou dva momenty. Jedním bylo jak jsme se před třema rokama domluvili během dvou schůzek, že budu trénovat ,,A" tým Sparty a druhý moment je z roku 2008, když se skoro až úsměvným způsobem zrodil můj hráčský přestup z Litvínova do Sparty, ocenění si velmi vážím," říká Ondřej Kašpárek, který si cenu odnesl loni v kategorii trenér sezony. 

Krásnou skleněnou plaketu se znakem Sparty si letos Sparťané sezony 2019/2020 odnesou z rukou generálního manažera Sparty Václava Culky v průběhu jednotlivých přestávek jistě napínavého derby proti FbŠ Bohemians v neděli 20.9. od 17:00 v UNYP ARENĚ.

Dále čtěte