Mlžky obhájily stříbro na Dragon Cupu

Již třetí rok v řadě se náš dívčí tým vydal na tradiční turnaj Dragon Cup do Milevska. Využili jsme věkové výjimky (možnost startu o rok starších holek), a tak jsme se v kategorii elévů účastnili s týmem Sparta girls převážně složeným z holek, které v letošní sezóně budou startovat již v kategorii mladších žákyň. A stejně jako v loňském roce, nakonec holky v bráně podpořil bratr jedné z hráček Luky Sedláček.

Elévky | 15. září 2020
Mlžky obhájily stříbro na Dragon Cupu

V turnaji bylo celkem 6 týmů a až na světlé výjimky byli všechno kluci. Hrálo se systémem každý s každým a následné play-off, takže nás čekalo v krátkém sledu 7 utkání na 15 min superhrubého času.

Sparta girls vs. FK Slovan J. Hradec 

Na úvod turnaje se holky se soupeřem moc nemazaly a kluky z Hradce rozstříleli 15:1. Hned 3 hráčky (Áňa, Mia a Mája) si připsali po 4 gólech.

Sparta girls vs. ACEMA Sparta Praha

Hned v 2. utkání holky narazily na obhájce loňského prvenství – kluky z Podviňáku. Nedaly jim rozhodně nic zadarmo, ale nakonec se štěstí přiklonilo ke klukům a pro nás to znamenalo těsnou prohru 4:5.

Sparta girls vs. FBC Došwich Milevsko

Hned v následujícím utkání si holky spravily chuť v zápase s pořádajícím týmem. Trochu neuctivě kluky z Milevska přestřílely 13:1. Vstřelený gól si připsaly téměř všechny hráčky a Barča s Miou zaznamenaly hattrick.


Sparta girls vs. FBC Strakonice

Z průběhu turnaje bylo zřejmé, že v tomto zápase se hraje o pozici pro play off. Ačkoliv jsme celý zápas tahaly trochu za kratší konec, tak nakonec se podařilo vybojovat remízu 5:5. V našem týmu se podařilo skórovat pěti různým hráčkám.

Sparta girls vs. Floorball Club Písek

Po předchozí remíze bylo jasné, že je potřeba trochu honit skóre, a tak holky vyprovodily tým z Písku v poměru 11:2. V tomto zápase si kanadské body zapsaly všechny hráčky, Nelča s Májou zaznamenali hattricknejlepší nahrávačka týmu Áňa dokonce 4 finální přihrávky a 1 asistenci si připsal i Luky Sedláček v bráně.

Touto výhrou jsme si zajistili 2. místo po základní části a v semifinále se holky utkaly znova s týmem z Písku.

Sparta girls vs. FBC Strakonice – semifinále

Jak se hraje o medaile, tak tyhle holky umí vždy tak nějak zvýšit obrátky a nebylo tomu jinak ani v tomto utkání. Než se kluci z Písku šli poprvé napít, už prohrávali o 3 góly. Postupně se naše vedení navýšilo na rozdíl 5 gólů, které holky průběžně kontrolovaly až do závěrečného hvizdu. Konečné skóre 11:6 znamenalo postup do finále. V tomto utkání si svůj druhý hattrick připsala Nelča.

Sparta girls vs. ACEMA Sparta Praha

Podle očekávání ve finále opět sestro-bratro vražedný souboj proti klukům z Podviňáku. Vstup do zápasu se povedl na výbornou, když nás Áňa 2 slepenými góly dostala do vedení 2:0. Pak už se ale kluci trochu rozjeli a nám naopak jakoby docházely síly. Kluci získávali čím dál tím větší herní převahu, a ačkoliv holky bojovaly do úplného konce, tentokrát to stačilo jen na prohru 2:7. Je potřeba uznat, že v tomhle utkání byli kluci prostě lepší.

Stejně jako v loňském roce tak holky vybojovali v konkurenci klučičích týmů výborné 2. místo a s celkovým skóre 61:27, byli nejútočnější tým turnaje. Je super, že tým nestojí na výkonech jedné nebo dvou holek, ale na vstřelených gólech se tradičně podílely všechny hráčky. Poděkování opět zaslouží Luky Sedláček v bráně, který svými výbornými zákroky holky nejednou podržel.

Sestava:

Lukáš Sedláček (G), Aďa Trojášková, Áňa Miterová, Nelča Strouhová, Anet Karbanová, Mia Šestáková, Bárča Sedláčková, Mája Dryáková

Komentář k turnaji hlavní trenérky Naty Jirkové: ,,Holky se na turnaji předvedly v plné parádě. Ačkoliv z toho nebylo 1. místo turnaje, tak i tak se ukázalo, že dokáží s přehledem obstát proti klučičím celkům."

Dále čtěte