Veteráni Sparty na bronzovém stupínku

Poslední týden v červenci vyvrcholila Neoficiální veteránská liga (40+ let), která jako patrně jediná florbalová soutěž na světě poznala v roce 2020 svého vítěze a Sparta mohla oslavit bronzovou medaili.

Veteráni | 11. září 2020
Veteráni Sparty na bronzovém stupínku

Náš nově složený veteránský tým suverénním způsobem ovládl základní část soutěže, když vyhrál všech 9 zápasů. V polovině března byla soutěž přerušena stejně jaké všechny ostatní soutěže a znovu se rozeběhla až začátkem července.

Naším prvním soupeřem v play off, které se hraje na 2 vítězné zápasy, byl osmí tým po základní části Tigers Old Boys z Radlic. V obou zápasech jsme jednoznačně kralovali a o postupujícím do dalšího kola nebyl pochyb. I když herní pauza byla poměrně velká na našich hráčích nebyla prakticky znát a soupeři bezpečně ukončili sezónu.

V polovině července se v hale Tatranu Střešovice odehrála semifinálová klání, která se hraje pouze na jeden zápas – kdo z koho do rozhodnutí. Bohužel tím, že se soutěž rozeběhla až v době „dovolených“ postrádali Sparťané několik opor, kdežto náš soupeř P. Milada složený z bývalých hráčů Tatranu Střešovice či Chodova byl kompletní. Zkušenostmi a uměním obdařený soupeř byl nakonec šťastnější a zvítězil 2:1, když rozhodující branku vsítil v poslední minutě základní hrací doby, nestárnoucí trenér snad všech kategorií Bohemians „Bedla“ Michal Jedlička. Sparťané mohli litovat mnoha neproměněných příležitostí a okusili první porážku po 11 vítězstvích. Již následující týden na stejném místě, následovalo utkání o bronz, ve kterém se Sparťané utkali s Black Angels. Zápas pevně drželi ve svých rukách do cca 35 min. zápasu (hraje se 3 x 15 min.). V tento moment vedli přesvědčivých 5:0, kdy o všechny góly se postarali Míra Medal a Roman Kratochvíl. Následně ovšem následoval málo vídaný výpadek, který umožnil soupeři snížit až na rozdíl jednoho gólu. Výhru jsme si již nenechali vzít a mohli se radovat ze zasloužené medaile.

 I když panovalo zklamání ze semifinálové prohry, celkově můžeme hodnotit vystoupení našeho „nejstaršího“ sparťanského týmu jako velmi povedené, protože díky šňůře vítězství měli všichni radost ze hry a nikdo se nezranil. 

O úspěšném vystoupení hovoří i skutečnost, že vítězem kanadského bodování v play off se stal Václav Culka a nejlepším střelce byl vyhlášen Roman Kratochvíl.

Pro úplnost doplňuji, že vítězem NFL 2020 se stal Sokol Bubeneč, který se poradil s P.Miladou jednoznačně 5:0.

Výsledky zápasů:

Sparta Masters – FBK Kobylisy                   8:3

Sparta Masters – Star Dust                      5:0 (kontumačně)

Sparta Masters – Bourbon                          5:4

Sparta Masters – Fat Pipe Chodov             9:8

Sparta Masters – P*ca Milada                    6:5

Sparta Masters – Sokol Bubeneč                5:3

Sparta Masters – Black Angels                    9:5

Sparta Masters – Bohemians Old School  7:0

Sparta Masters – Tigers Old boys               7:4

Play-off ¼ finále

Sparta Masters – Tigers Old boys               6:2

Sparta Masters – Tigers Old boys               9:2

Play-off  semifinále

Sparta Masters – P*ca Milada                    1:2

O 3. místo

Sparta Masters – Black Angels                    5:4

Rudolf Javořík