UNYP CUP s nejlepším výsledkem pro elévy, starší žáci stříbrní

Spartou pořádaný turnaj UNYP CUP 2020 je minulostí. Pojďme se podívat na souhrn umístění Sparťanských týmů.

UNYP CUP s nejlepším výsledkem pro elévy, starší žáci stříbrní

Zlato získali elévové Red v kategorii KIDS 3+1

,,Naše soustředění bylo zaměřeno na osobní souboje a jeden na jednoho. V tomto turnaji jsme se snažili o ty samé činnosti. A když k tomu přičtu hravost, bojovnost a obětavost, tak se zrodil tenhle úžasný výsledek. Čeká nás ještě hodně práce, ale pokud budeme pracovat se stejným nadšením, tak se na všechno co přijde, nesmírně těším," říká trenér Radek Križko, který se připojil k týmu vedeným Milošem Kárníkem, který dodává: ,,Tým se sešel v podobném složení jako v červenci na Prague Games a opět nepoznal porážku. Kluci zúročili i kvalitní letní soustředění a bez větších obtíží brali na turnaji zlato. V elévech roste další sparťanská generace skvělých individualit, se kterou je radost pracovat."

Druhý tým elévů skončil šestý v kategorii KIDS 3+1

,,Tým složený i z hráčů, kteří před pár měsíci hráli za přípravku, se skvěle popral s těžkými zápasy a v důležitých zápasech slavil vítězství. Celkové šesté místo je hezký úspěch a povzbuzení do dalších tréninků. Moc klukům gratuluji," říká k turnaji mladého týmu elévů hlavní trenér Miloš Kárník.

Tým elévek se na turnaji zlepšoval a nakonec se dočkal také jedné výhry v kategorii KIDS 3+1

,,I když jsme byly jediný holčičí tým na turnaji, tak holky předvedly skvělé výkony. Musím pochváli Beat s Áďou, které dobrovolně šly do brány a předvedly tam neskutečné zákroky. Ale pochválit musím i holky, které na hřišti předvedly super výkon a nenechaly se zastrašit klukama. Určitě je ještě na čem pracovat, ale to během sezóny zlepšíme," říká Kristýna Novotná, hlavní trenérka elévek.



Mladší žáci RED skončili pátí v kategorii NXT Generation 

,,Ve skupině jsme skončili 2. po zaváhání v 1. zápase. Kvůli tomu jsme dostali do čtvrtfinále výborně hrající Tatran, na který jsme nestačili. Celý turnaj jsme pracovali na naši hře v útoku s balonkem i bez. Každým zápasem bylo vidět zlepšení. 5 místo je pro náš tým sice nespokojenost, ale rozhodně jsme připravenější do sezóny," říká Jan Linhart, hlavní trenér mladších žáků RED.

Mladší žáci Blue skončili třináctí  v kategorii NXT Generation

,,Za sebe i své svěřence mohu říct, že jsme si turnaj naplno užili. Pro kluky se naskytla skvělá příležitost poměřit síly se soupeři z jiných regionů a načerpat zkušenosti do svého dalšího rozvoje. Děkujeme za dobrou organizaci a podporu," říká Daniel Štěrbák, hlavní trenér mladších žáků Blue na turnaji. 

Starší žáci získali stříbro v kategorii YOUNGSTARS

,,Jako generálku před začátkem ligové sezony to hodnotíme úspěšně. Odehráli jsme spoustu těžkých utkání a co je hlavní, tak během turnaje jsme se zlepšovali. Ve finále proti nám stál soupeř, který byl sehraný a zápas odehrál bez chyb. My naopak jsme nepředvedli výkon, který dokážeme a tak logicky soupeř zaslouženě zvítězil. Byl to florbalově povedený víkend a teď na něj začneme navazovat poctivou prací," říká k turnaji UNYP CUP hlavní trenér týmu Jaroslav Berka.

Dorostenci zakončili turnaj UNYP CUP šestí

,,UNYP Cup jsme pojali opravdu jako přípravný turnaj, přesto je celkové 6. místo zklamáním. Velký problém jsme měli s podáváním vyrovnaných výkonů, kdy se naše hra diametrálně lišila zápas od zápasu a někdy i minutu od minuty. Nejvýraznější však bylo neproměňování šancí. Velmi pozitivně vnímám to, že jsme sehráli množství zápasů s kvalitními soupeři a prostor se ukázat dostalo velké množství hráčů. Jsem rád, že se nám dařilo plnit dílčí cíle směrem do obrany, což považuji za klíčové a za skvělý základ do sezóny. Z turnaje si odnášíme řadu podnětů, které nám určitě pomůžou na cestě k našim cílům. Sezóna teprve začíná a my se těšíme," říká hlavní trenér dorostenců Oliver Thompson k turnaji UNYP CUP 2020.

Junioři skončili sedmí

,,Výsledkově nám turnaj příliš nevyšel, sedmé místo není to o co jsme chtěli bojovat. I přesto turnaj hodnotíme pozitivně, protože zápasy s kvalitními týmy nám ukázali na čem je potřeba před začátkem sezóny zapracovat, abychom v ní byli úspěšní," říká trenér David Hendrich k výsledku juniorů na letošním UNYP CUPU v kategorii Junior.

Juniorky jako nejmladší v kategorii GIRLS sbírali zkušenosti a skončily šesté

,,S velmi mladým kádrem jsme během turnaje sbírali zejména cenné zkušenosti. Pět zápasů proti velmi kvalitním týmům nám ukázalo, na čem musíme v následující době pracovat," říká šéftrenér dívčí složky Tomáš Kozlík.

Veškeré fotografie najdete na webu Sparty v sekci GALERIE

Dále čtěte