,,Odmalička jsem Sparťan a věřím, že budu tou správnou posilou," říká Šimon Masár

Po Mikuláši Krbcovi vítáme v mužském ,,A" týmu další ofenzivní posilu, kterou je teprve osmnáctiletý Šimon Masár, ten v létě do Sparty zamířil ze Slovenska z týmu FBC Trenčín a stává se tak pátým Slovákem ve Sparťanském dresu. ,,Přestup do Sparty jsem hodně promýšlel. Rozhodlo i to, že jsem odmala Sparťan, věřím, že jsem se rozhodl správně a budu pro tým tou správnou posilou," říká odhodlaně slovenský reprezentant Šimon Masár.

Muži A | 4. srpen 2020
,,Odmalička jsem Sparťan a věřím, že budu tou správnou posilou,

Šimon Masár se hned po maturitě na Slovensku přestěhoval do Prahy, kde ho čeká Sparťanské angažmá a vysoká škola. ,,Zatím jsem ve Spartě velice spokojený. Je tu skvělá parta hráčů a trenérů, kteří odvádí výbornou práci. Zázemí v UNYP ARENĚ jsem si hned zamiloval," říká na úvod útočník Šimon Masár, který má Spartu v krvi odmala. ,,Líbí se mi, jak Sparta funguje v posledních několika sezónách, hlavní aspektem bylo ale také to, že jsem odmala Sparťan a proto jsem chtěl do Sparty," říká jednoznačně Masár ke svému přestupu. Co čeká od české ligy? ,,Od své premiérové sezony v české lize očekávám kvalitu na hokejkách, skvělou atmosféru a určitě velkou rivalitu," říká s velkým očekáváním. 

Šimon posílí ofenzivní řady a měl by patřit k hlavním střelcům. ,,Nejlépe se cítím na centru, rád hraji také levé křídlo. Jsem hráč, který si dokáže vybrat ten správný prostor na hřišti a chladnokrevně zakončit," popisuje svou hru mladý útočník, který se dostal k florbalu po ukončení fotbalové kariéry, které se věnoval celkem devět let. Šimon se naplno věnuje florbalu pouze čtyři roky a i přes to patří k bodovým lídrům. V loňské sezoně i přes juniorský věk nasbíral ve slovenské extralize celkem 61 bodů za 38 branek a 23 asistencí, právem tedy obsadil druhé místo v tabulce bodových lídrů. S kým si nová posila v kabině nejvíce rozumí? ,,V týmu je skvělá parta, takže je těžké vybrat konkrétní hráče, ale kluci ze Slovenska jsou tu na mě od začátku velmi milí," usmívá se Šimon a pochvaluje si také individuální tréninkový přístup. ,,Chci se zlepšovat ve všech dovednostech jako hráč i jako člověk, ale pokud bych si měl vybrat jednu věc tak je to rozhodně zakončení, protože miluji dávat góly." 


Slovenská posila nám také prozradila, že slyšel o skvělé atmosféře domácích zápasů, na kterou se moc těší. ,,Na domácí zápasy se velmi těším, slyšel jsem od slovenských spoluhráčů, že fanoušci Sparty jsou při domácích zápasech výborní. Chtěl bych jim vzkázat, že se s týmem těšíme na jejich podporu, která nás požene po celou sezonu až do superfinále," říká s nadšením. ,,Sparta je obrovský pojem, který má historii, je známý, hladový po úspěchu a já jsem nesmírně rád, že budu součastí tohoto týmu," říká v závěru rozhovoru. 

Svůj pohled přidává také sportovní manažer Sparty Jaroslav Berka:

,,Se Šimonem jsme byli v kontaktu delší dobu a jsem rád, že si nakonec vybral Spartu jako svou ideální volbu pro další růst. Jako hráč je Šimon velmi aktivní, je na tom výborně pohybově a je to rozený střelec a hráč do koncovky. Vnímám ho jako hráče s velkým potenciálem, který mu zde pomůžeme rozvinout. Vidím v něm podobnost s "Ujfim" (Lukáš Ujhelyi), který se časem vypracoval v jednoho z lídrů v týmu a skvělého střelce."

Klubová příslušnost Šimona Masára:

ŠK 1. FBC Trenčín 2016-2020

Reprezentace:

2017/2018 regionální výběry juniorů

2019/2020  pozvánka do reprezentace mužů

Šimone, vítej na Spartě! 

Dále čtěte