,,Přeji si, aby můj syn sportoval v hale, jejíž realizaci jeho rodina podpořila," říká Berka

Je to něco málo přes jeden měsíc od chvíle, kdy Sparta spustila neveřejnou sbírku za účelem zisku financí pro dostavbu zázemí nafukovací haly na Barrandově. Po 36 dnech se do sbírky zapojilo 67 osob, které dostavbu zázemí haly na Barrandově podpořili celkovou částkou 333.578 Kč. Dostavbu zázemí podpořilo mnoho lidí, kteří se podílejí na samotném chodu klubu. Jedním z nich je také sportovní ředitel Sparty Jaroslav Berka. ,,Chtěl jsem částku dělitelnou třemi, ať je rovný díl za každého člena naší rodiny. Moc bych si přál, aby pak jednou náš syn sportoval v hale, jejíž realizaci jeho rodina podpořila a on tak může být na takovou věc opravdu pyšný. Dělám to primárně pro něj a pro další děti podobného věku," říká Berka.

Klubové zprávy | 6. červenec 2020
,,Přeji si, aby můj syn sportoval v hale, jejíž realizaci jeho rodina podpořila,

Sparta je v ČR jeden ze dvou florbalových oddílů, který disponuje halou přímo ve svém majetku, nyní si přeje dostavět zázemí haly na Barrandově do kterého dal florbalový oddíl  příležitost zapojit se všem členům, kteří tak mohou podpořit budoucnost klubu například pouhou padesátikorunou. Do samotné sbírky přispěl například hlavní trenér "A" týmu Ondřej Kašpárek i jeho asistent Radek Skalička. Dále se zapojili také šéftrenér elitních týmů a vedoucí individuálního rozvoje Marek Vojta, marketingový manažer Dan Wertheim či velké množství trenérů všech věkových kategorií. Jak hodnotí neveřejnou sbírku Dostavíme Barrandov sportovní ředitel klubu Jaroslav Berka?

Po měsíci se do sbírky zapojilo necelých 70 členů Sparty, jak toto číslo vnímá Jaroslav Berka, který byl u počáteční myšlenky uspořádat neveřejnou sbírku? ,,I když se zatím zapojila pouze část našich členů, na prvním místě se sluší všem dárcům především poděkovat. jedna věc jsou vybrané finance, které ohromně pomůžou celé realizaci a druhá věc je, že i samotná podpora většího množství lidí je velmi pozitivní a hlavně se tím celá záležitost dostává do širšího povědomí," děkuje všem, kteří se do sbírky zapojili a upozorňuje na důležitost zapojení širšího okolí Jaroslav Berka.

Sparta má ve svých řadách 600 aktivních členů - hráčů, potom se může zdát číslo 67 zapojených do sbírky nízké, nemyslíš? ,,Já osobně to vnímám i tak, že pokud halu podpoří konkrétním činem desítky či stovky lidí, vytváří to pozitivní dojem, že dostavba haly je opravdu důležité téma a je potřeba se mu věnovat. Proto nejde pouze o částku, kterou člověk přispěje. Ať je částka jakákoliv, každý dárce takto jasně deklaruje svou podporu výstavby zázemí a haly a to může hodně pomoct," upozorňuje Berka.

Ty sám jsi do sbírky přispěl stejně jako hodně trenérů či lidí z vedení klubu, kteří v hale často působili ať už jako hráči nebo trenéři. ,,Chtěl jsem přispět a to hned z několika důvodů. primárně to beru tak, že podporuju opravdu dobrou a veřejně prospěšnou věc. Vím, kolik sportovců v hale sportuje a  vím, jaký nedostatek sportovišť je. Proto bych rád, aby na Barrandově vyrostlo důstojné sportoviště s odpovídajícím zázemím. V rodině jsme měli jednoznačnou shodu, že takovou věc musíme podpořit. druhý pohled je samozřejmě ten, že vím, kolik úsilí celý tento projekt vyžadoval a vyžaduje, tak se snažím udělat maximum, co je v mých silách,"  říká k podpoře dostavby zázemí sportovní ředitel Sparty.

Sbírka Dostavíme Barrandov stále běží, zapojte se i vy a podpořte florbalový klub AC Sparta Praha například padesátikorunou, která pomůže k vybudování zázemí sportovní haly pro stávající a budoucí sportovce. Číslo transparentního účtu: 234443816/0600

Více o sbírce: Dostavíme Barrandov

Dále čtěte