Dva týmy došly až do finále, mladší žáci bez přemožitele, starší žáci narazili v závěru Open Game

Letošní ročník Hummel Open Game je u konce, Sparta do Prahy přivezla dvě medaile, které se rodily do posledních minut nedělního finálového dne.

Dva týmy došly až do finále, mladší žáci bez přemožitele, starší žáci narazili v závěru Open Game

Do nedělních bojů zasáhly celkem tři týmy Sparty, do finále ale zasáhly pouze dva z nich, junioři poznali porážku v zápase proti IBF Tuppar Střešbörg 1:6 a tím pro ně turnaj skončil. I přes vypadnutí nejstarších Sparťanů ve hře stále zůstaly dva týmy - starší a mladší žáci, kteří postupovali zápas za zápasem až do finále. 

Mladší žáci se ve finále narazili na Vsetín a nepříznivý stav nakonec dokázali otočit a po šesti vstřelených brankách slavili výhru 6:4. ,,Věřim, že si kluci turnaj maximálně užili a načerpali zase další množství herních i neherních zkušeností. Finále jsme uhráli vůlí a zarputilostí, což byla povedená tečka na jinak krásné florbalové výkony. Kluci prokázali i obrovský rozvoj v samostatnosti, z čehož máme primárně radost my trenéři. Naši hráči se prezentovali kvalitní hrou, předváděli pěkné individuální výkony a většina soupeřů ocenila naši hru a způsob práce, což mě osobně těší," říká k turnaji hlavní trenér Jaroslav Berka. 

Starší žáky v neděli čekala série opravdu těžkých zápasů, která započala ranním zápasem proti Black Angels, který Sparťané zvládli a postoupili do semifinále proti IBF Tuppar Střešbörg a oplatili tak porážku svých juniorských kolegů, když slavili postup do finále po výhře 3:2. Byla to opravdu jízda, která se bohužel zastavila v samotném finále. Sparta v něm vstřelila pouze jednu branku a dvakrát inkasovala. Výhru na turnaji slavil soupeř z FBC Liberec a starší žáci Sparty do Prahy nakonec vezou stříbro.

,,Na turnaj jsme přijížděli s těmi nejvyššími cíli, takže teď přirozeně převládá zklamání z celkového druhého místa. Turnaj si vyhodnotíme až s časovým odstupem, ale moje okamžité dojmy jsou takové. V turnaji jsme se dlouho hledali a řekl bych, že místy jsme se poměrně dost trápili, a to nejen střelecky, ale i herně. Podařilo se nám, ale utkání zvládat, což samo o sobě dokazuje sílu, kterou tým má. Naším vrcholem byl trochu nešťastně už semifinálový zápas s kluky z Tatranu, kde jsme proti jednoznačně nejsilnějšímu soupeři předvedli náš nejlepší výkon, který už se nám nepodařilo zopakovat. Do finálového zápasu už nebyla taková chuť, chyběl nám drive a únava byla znát, což při našem stylu hry platí dvojnásob. Soupeř, který se prezentoval jednoduchým a tvrdým florbalem nám vůbec nesedl a ukázal nám na čem je třeba zapracovat. Takže pokud se k tomu dobře postavíme, půjdeme zas o stupínek výše. Je dobře, že jsme se po delší odmlce mohli vrátit zpět k florbalu a určitě velké dík patří všem hráčům i rodičům za skvělou reprezentaci klubu," říká hlavní trenér starších žáků Oliver Thompson.

Děkujeme všem rodičům, kteří se do programu turnaje zapojili a pomohli nám s organizací. Budeme se opět těšit na společné akce. 

#myjsmesparta 

Dále čtěte