Sparta plná změn: Nové tváře a posily v organizační struktuře Sparty

Před několika dny jsme vás informovali o změnách v mužském ,,A" týmu, to ale zdaleka není vše. Do letošní sezony Sparta vstoupí opět o něco silnější také v organizační složce klubu. S jakými novými tvářemi se v klubu budete potkávat?

Sparta plná změn: Nové tváře a posily v organizační struktuře Sparty

V posledních několika letech zažívá florbalová Sparta obrovský růst, který byl zaměřen na vytváření prostředí, ve kterém budou sportovně a florbalově růst všichni hráči a hráčky mládežnických kategorií. Před dvěma lety získala každá mládežnická akademie Sparty svého plnohodnotného šéftrenéra, před rokem do Sparty zavítala obrovská trenérská posila v podobě Marka Vojty, který v klubu zastává pozici šéftrenéra elitních týmů a individuálního rozvoje, zároveň vede mužský ,,A" tým na postu asistenta hlavního trenéra. Nyní se vedení Sparty soustředí také na zkvalitnění organizační struktury a budování dívčí složky, proto v klubu přivítá nové tváře, které posunou florbalovou Spartu opět o kus dál.

Největší posilou v organizační složce klubu je nynější trenér mužského ,,A" týmu Ondřej Kašpárek, který kývl na nabídku vedení klubu, zastávat pozici provozního ředitele a jeho největší úlohou bude vedení úseku sekretariátu, marketingu a zkvalitnění projektových akcí klubu společně s řízením vytížení tréninkových hal. ,,Na novou pozici se moc těším, protože je to další výzva a já mám výzvy moc rád. Na Spartě mě baví efektivní práce a komunikace, která je na prvním místě. Při takovém počtu členů je velmi důležité mít skvěle fungující organizační strukturu, protože řídit takový kolos není legrace," říká nový provozní ředitel Ondřej Kašpárek.

Velká změna nastává na pozici sekretářky klubu, nově bude tuto pozici zastávat Tereza Kejřová, která přebírá pozici po Veronice Jelínkové, ta se po dlouhých třinácti letech rozhodla změnit působiště, u florbalu ale zůstává, čeká ji nové zaměstnání na unii Českého florbalu. S Veronikou Jelínkovou se neloučíme zcela, Veronika bude nadále zastávat pozici hlavního pořadatele domácích Superligových zápasů za což jsme velice rádi. Zároveň chceme Veronice za odvedenou práci poděkovat a popřát ji hodně spokojenosti v novém působišti. Nastupující Tereza Kejřová florbalové prostředí moc dobře zná, stejnou pozici totiž dříve zastávala ve florbalovém oddíle v Lovosicích. Nyní přichází do mnohem většího klubu, odhodlání a motivace ale Tereze rozhodně nechybí. ,,Bez pochyby je to oproti mému předchozímu působení o mnoho větší klub. Také si uvědomuji, že zde bude o dost více práce a zodpovědnosti, než jsem byla zvyklá, takže respekt určitě mám. Každopádně Sparta je velká výzva, na kterou se moc těším," říká Tereza Kejřová, nová sekretářka klubu AC Sparta Praha. Při předávání celkové agendy  Tereze jsme se snažili co nejvíce zjednodušit a zefektivnit jednotlivé procesy, které jsou na každodenním programu klubu a jsme přesvědčeni, že tyto kroky ocení také členové a jejich rodiče. 

Odhodlání Sparty kvalitně vést dívčí složku je obrovské a lídrem této složky je nový šéftrenér dívčí složky Tomáš Kozlík, který do Sparty míří z florbalového klubu Torpedo Havířov, kde působil několik let v pozici šéftrenéra dívek a vedl tým žen v první lize, Tomáš přebírá také vedení akademie Barrandov po Oliverovi Thompsonovi, který se přesouvá na post hlavního trenéra dorostenců ,,A". ,,Sparta je celkově ve sportovním světě obrovský pojem a stejně to vnímám i ve florbale. Z mého pohledu udělala Sparta především v posledních letech obrovský skok dopředu, ať už u elitního mužského týmu, tak také u práce s mládeží. Věřím, že je na dobré cestě také práce s ženskou složkou a společně se nám ji povede pozvednout tam, kam všechny týmy Sparty patří. Do Sparty teprve přícházím, takže se s novým prostředím ještě seznamuji. Každopádně Spartu beru jako svou prozatím největší florbalovou výzvu a opravdu se na své nové působení velmi těším," říká nový šéftrenér dívčí složky a akademie Barrandov Tomáš Kozlík. Své slovo přidává také sportovní ředitel Sparty Jaroslav Berka: ,,Období karantény zpomalilo spoustu věcí v oddíle, nicméně na organizačních změnách jsme pracovali velmi intenzivně a jsem rád, že můžeme představit novou, rozšířenou organizační strukturu oddílu. Sportovní oblast máme dlouhodobě rozdělenou na 5 části - dvě akademie, elitní a neelitní mužskou složku a ženskou složku. S příchodem nového šéftrenéra na plný pracovní úvazek (Tomáše Kozlíka) bychom rádi také odstartovali další éru ženské složky ve Spartě a intenzivně budovali také tuto oblast. Zároveň je důležité říct, že oba dočasní šéftrenéři, Oliver Thompson a Dan Wertheim v klubu zůstávají, pouze se jim vyjasní jejich pracovní zaměření. Oliver bude pokračovat jako hlavní trenér dorostu. Dan Wertheim se bude naplno věnovat marketingovým a komunikačním věcem v klubu."


Organizační struktura Sparty od 1.6.2020


Václav Culka ml., generální manažer

Jaroslav Berka, sportovní ředitel

Marek Vojta, šéftrenér elitních týmů

Lukáš Staněk, šéftrenér neelitních týmů

Jan Marvánek, šéftrenér akademie Podvinný Mlýn

Tomáš Kozlík, šéftrenér dívek a akademie Barrandov

Ondřej Kašpárek, provozní ředitel

Tereza Kejřová, sekretariát

Daniel Wertheim, marketingový manažer

Všechny nové posily vítáme ve Spartě a věříme, že se nám společně podaří Spartu posunout opět o kus dál.

Dále čtěte