,,Bohemka v nás dokáže zapálit oheň, opět budeme hrát pro skvělé fanoušky, říká Ondřej Kašpárek

První dvě kola čtvrtfinále play-off proti Bohemians Sparta odehrála ve vší parádě, jedno utkání vyrovnanější než druhé, plné tribuny, skvělá atmosféra. Opravdový důvod pro fanoušky sledovat serii i v dalších kolech, diváci však z důvodu současné situace spojené se šířením koronaviru, budou moci zápas sledovat jen na videu. Páté kolo vysílá ČT SPORT od 20:15.

Muži A | 12. březen 2020
,,Bohemka v nás dokáže zapálit oheň, opět budeme hrát pro skvělé fanoušky, říká Ondřej Kašpárek

První a druhé kolo čtvrtfinále proti Bohemians nabídlo snad vše. Zejména první kolo se muselo líbit, jak fanouškům tak Sparťanským hráčům i přes skutečnost, že první bod v serii slavila Bohemka. Zápasu nechybělo opravdu nic, do UNYP ARENY dorazilo přes 700 fanoušků, kteří sledovali úvodní bitvu čtvrtfinále a vypjatých momentů se dalo krájet. Fantastický vstup do zápasu byl vzápětí zapomenut, když Bohemka otočila z 0:2 na 3:2 a následně zápas dovedla do vítězství 4:3 k čemuž přispěly také proměněné přesilové hry. 

Do druhého utkání šla Sparta s jasným cílem - srovnat serii, což se nakonec podařilo když Sparta odskočila do vedení 4:3 při vlastním oslabení v době, kdy míček na vlastní polovině vybojoval Juha a nabíhajícímu Prunerovi naservíroval skvělou přihrávku do odkryté brány. Lukáš Ujhelyi zopakoval podobný gól jako Matěj Pruner, Ujfimu ale nahrával Michal Pažák. Výhra 5:4 znamenala srovnání serie.

V dalších utkáních bude chybět skvělá atmosféra, z důvodu šíření koronaviru COVID-19 vláda rozhodla o tom, že se sportovní akce uskuteční do maximálního počtu 100 osob včetně hráčů, organizátorů a dalších osob, které jsou pro realizaci akce potřební. To znamená, že na utkání nebudou vpuštěni fanoušci a hráči tak přijdou o značnou podporu. ,,Jdeme si pro dvě výhry a nezastaví nás ani to, že v hale nebudeme mít naše skvělé fanoušky. Atmosféru playoff zápasu si budeme muset vytvořit na střídačce sami,"  říká k zákazu vstupu fanoušků na utkání Matěj Pruner. 

,,Zápasy bez diváků budou určitě dost zvláštní, ale vím, že Bohemka v nás sama od sebe dokáže zapálit oheň a vzbudit emoce, takže jsem přesvědčený, že se dostatečně nahecujeme i bez diváků v hale, všichni ale moc dobře víme, že nás budou fanoušci podporovat doma u obrazovek. S Bohemkou je to vždy vyrovnané, je pro nás velmi důležité, že po prvním zápase serie jsme dokázali odpovědět a získat první bod a v tomto trendu chceme pokračovat. Hned po prvním zápase jsme si řekli pár věci včetně hesla, že nikdy neuhneme a to stále platí. Fanouškům moc děkujeme za neuvěřitelnou podporu v první a druhém kole, je krásné vidět, kolik lidí nás podporuje. Samozřejmě budeme opět hrát pro naše skvělé fanoušky," říká před dalšími koly čtvrtfinále hlavní trenér Sparty Ondřej Kašpárek.

Rozpis utkání čtvrtfinále:

3. kolo: 14.3. | 16:30 | UNYP ARENA - můžete sledovat na www.tvcom.cz

4. kolo: 15.3. | 16:00 | SH DĚKANKA - můžete sledovat na www.tvcom.cz

5. kolo: 17.3. | 20:15 | UNYP ARENA - můžete sledovat na obrazovkách ČT Sport

Případná další utkání čtvtfinále:

6. kolo: 19.3. | čas neurčen | hala neurčena 

7. kolo: 22.3. | čas neurčen | hala neurčena

Dále čtěte