Kunratice za tři body!

V sobotu 29.února nás čekal desátý turnaj probíhající sezóny, který nám do cesty postavil celky Tatran Střešovice "B" a Florbalovou akademii MB "B". Jak to viděly samy hráčky a trenér se dozvíte v následujících řádcích.

Ženy | 5. březen 2020
Kunratice za tři body!

Sparta - Tatran Střešovice "B" 5:1

První zápas komentuje útočnice Eva Charvátová: " Z mého pohledu jsme na Tatran, byly připravený, podařilo se nám udržovat tempo, zbytečně nezmatkovat, ale hlavně podržet míček. V první třetině to pro nás byl boj, jelikož soupeřky nastoupily v plném nasazení, což byla podle mě chyba. Vyčerpaly se hned v první třetině. V druhé třetině jsme tedy využily příležitostí dát góly a zvednout skóre na 3:1. Ve třetí třetině se nám podařilo prosadit 2 góly. Myslím si,  že nám hodně pomohly tréninky od posledních zápasů v Benešově, mě osobně určitě."

Sparta - Florbalová akademie MB "B"  3:4

Druhý zápas komentuje obránkyně Michaela Tyllerová: " Bylo to od první minuty velmi těžké utkání, moc se nám nedařilo najít recept na hru soupeře a měly jsme problém se prosadit na středu před jejich bránou, kde to měly opravdu dobře postavené. Ve druhé třetině jsme vedly 2:0, i když se hrálo nahoru dolů, a to evidentně vyhovovalo víc soupeři než nám. Vedení nám vydrželo až do poloviny třetí třetiny, kdy jsme po zmatku v obraně inkasovaly na 2:3. Zvládly jsme ještě vyrovnat po pěkné akci Naty s Bárou Houškovou, ale minutu před koncem jsme znovu nedokázaly ubránit pravou stranu naší poloviny hřiště a stálo nás to gól. I přes velkou snahu a poměrně dlouhou hru v šesti se nám nepodařilo skórovat a z tohoto vyrovnaného boje nebereme ani bod."

Závěrečné slovo patří trenérovi Janu Skálovi: " Na našem dalším turnaji jsme chtěli navázat na hru z minulých utkání, ale tentokrát získat i body. To se podařilo s polovičním úspěchem. V prvním zápase proti Tatranu jsme po celou dobu zápasu byli na míčku my a kvalitní hrou si šli od začátku za výhrou. Tatran nám dělal problémy pouze pokud na nějakou část třetiny vysunul napadání až za naší bránu. Na to jsme my reagovali ucházející  zrychlenou hrou do otevřené obrany a postupně navyšovali skóre a po zásluze vyhráli. Druhý zápas, už tak dobrý z naší strany nebyl, hlavně tedy třetí třetina. Soupeřky s námi chtěly hrát nahoru-dolů a my jsme jim to bohužel umožňovali tím, že jsme vůbec nechtěli hrát s míčkem. I s takovou a nám nevyhovující hrou jsme v utkání vedli o dvě branky a po druhé třetině alespoň o jednu. V již zmíněné třetí třetině soupeřky naplno využily své hry a utkání otočily ve svůj prospěch.  Nám nepomohla ani na konci zápasu power-play. Je škoda, že nedokážeme hrát kvalitně s míčkem a agresivně oba zápasy na jednom turnaji. I tak bych rád holky pochválil za posun, který jsme zvládli za poslední 4 zápasy a věřím, že to ještě není konečná! "

Další turnaj nás čeká 28.března, kde se utkáme s Kladnem a Tigers Jižní Město B.