Dorostenky na Děkance body nezískaly

V rychlém sledu dvou týdnů čekal na sparťanské dorostenky den po svátku svatého Valentýna již druhý ligový turnaj v průběhu měsíce února. Vzhledem k dobíhající chřipkové epidemii a startujícímu období jarních prázdnin, školních lyžařských kurzů a různých imatrikulačních a maturitních plesů, toho některé holky od minula nestačili příliš natrénovat. Na druhou stranu se ale v hale na Děkance sešly v dostatečném počtu na to, aby oba zápasy zvládly kvalitně odehrát alespoň po fyzické stránce.

Dorostenky | 2. březen 2020
Dorostenky na Děkance body nezískaly

Sparta vs. FbŠ Bohemians / 0:16

První zápas hodnotí útočnice Eliška Šabacká: "První gól do naší brány padl celkem rychle, necelé tři minuty od začátku zápasu. Pořád jsme se snažily, ale góly přibývaly pouze do naší brány. První třetina skončila stavem 4:0 pro Bohemku. V druhé jsme také ani jeden gól nedaly, ale v naší bráně skončilo dalších 5 gólů. Ve třetí třetině jsme se zlepšily, ale stále to na soupeřky nestačilo. Zápas skončil výsledkem 0:16. Jedna chyba, kterou jsme dělaly, byla, že jsme na sebe málo mluvily. A druhá, že obrana zůstávala zalezlá u naší branky a tak vznikla mezi obranou a útokem mezera, kam nám poté protihráčky vběhly a daly nám branku."

Sparta vs. Florbalová Akademie MB / 2:6

Druhý zápas glosuje útočnice Lucie Zemanová: "Do druhého zápasu jsme vstupovaly s tím, že chceme určitě hrát líp než v tom předchozím. V první třetině se nám to dařilo. Odstranily jsme několik chyb z předchozího zápasu, hrály aktivně ale ne zbrkle a díky tomu jsme po první třetině vedly 2:0. Postupně se ale začala projevovat naše únava a lepší technika soupeřek. Chyb na naší straně přibývalo a díky tomu soupeřky otočily zápas ve svůj prospěch. Nicméně jsme do zápasu daly úplně všechno a je vidět,  že se s každým odehraným zápasem zlepšujeme."

Závěrečné slovo přidává trenér František Kovač, který s týmem turnaj absolvoval: "Do zápasu proti domácím Bohemians jsme sice z pohledu skóre vstoupili nejlépe, jak se nám proti tomuto  špičkovému soupeři v sezóně 2019/20 zatím podařilo. Nicméně výborně takticky i fyzicky připravený protivník, byť neměl na lavičce svou úplně nejsilnější sestavu, dokázal od druhé třetiny zvýšit své nasazení tak, že ztrestal skoro každou naši chybu. A že jich bylo, pochopitelně i díky tomu, že jsme do zápasu řízeně zapojili i naše nejméně zkušené hráčky. Co si z tohoto zápasu, přes nepříznivé skóre, odnést? Jednoduše to, že tvrdá kontinuální práce v tréninku se vyplácí. A naopak, že špatná docházka na tréninky rovná se neschopnosti hrát florbal na jiné než hobby úrovni. Což po mém pozápasovém monologu v šatně pochopily jak ty hráčky, jejichž přístup je v průběhu celé sezóny příkladný, tak i všechny ostatní. Utkání proti Mladé Boleslavi se poté hodně podobalo tomu proti Kutné Hoře z před čtrnácti dní. Vítězství ve výborně rozehraném zápase, v jehož úvodu jsme soupeře zatlačili naší aktivní hrou, jsme si nakonec nechali protéct mezi prsty. Náš tlak jsme totiž nebyli schopni držet po celý zápas, natož abychom jej gradovali. Někomu chyběla odpovědnost, respektive jej opanovala naivita, někomu fyzická kondice, u některých hráček se postupně projevila kombinace obou faktorů. Navíc jsme neproměňovali vyložené příležitosti, kterých bylo tentokrát sice méně než proti Kutné Hoře, o to víc ale jejich zahození mrzí. Na druhou stranu, zápas, do kterého jsme dle plánu šli ve zúžené sestavě deseti nejlepších hráček ze zápasu prvního, skvěle prověřil naši připravenost. Hráčky, které do utkání zasáhly, odevzdaly na hřišti své aktuální maximum. Nyní musí pokračovat v jeho budování. Jasně totiž poznaly, že je zatím pro vrcholovou soutěž nedostatečné."

Sestava ACS: Blažková, Dryáková, Gallová, Hujerová (G), Lebedeva, Lukovská, Navrátilová, Pashkova, Pavlíčková, Pecinová, Slováková, Šabacká, Valentová (G), Zemanová, Železná.