Čtyři body z jižních Čech

V neděli 23.února nás čekal sedmý turnaj probíhající sezóny, který nám do cesty postavil celky TJ Sokol Královské Vinohrady a 1.FbK Tábor. Jak to viděly samy hráčky a trenérka se dozvíte v následujících řádcích.

Juniorky | 1. březen 2020
Čtyři body z jižních Čech

Sparta - TJ Sokol Královské Vinohrady 8:1

První zápas komentuje obránkyně Kristýna Novotná: " Od začátku zápasu jsme věděly, že Vinohrady nepřijely v plném počtu jako obvykle, chyběla jim brankářka a to bylo výhodou pro nás. Jenže jak se ukázalo v první třetině, kde jsme se hodně trápily, že to asi nebude výhra zadarmo. Měly jsme hodně střel, které brankářka jen vyrážela, kdybychom je dorážely, tak jsme mohly už vést a přidávat tam jeden gól za druhým. Druhá třetina už byla o něco lepší, byly jsme aktivnější před branku a vytěžily jsme z toho 3 góly. Ve třetí třetině jsme si chtěly pohlídat vedení, ale zároveň tam přidat góly. To se nám dařilo, jen už bylo vidět, že některé hráčky se chtěly prosadit individuálně. Za mě to byl super zápas, jen musíme zapracovat na přesnosti střelby a na přihravkách."

Sparta - 1.FbK Tábor  5:5

Druhý zápas komentuje útočnice Violka Kratochvílová: " Na začátku zápasu nás překvapilo tempo a rychlost protihráček. Hodně behaly a šly do každého souboje. První branku jsme sice vystřelili my, ale v zápětí na to nam branku vstrelily protihracky. Následovalo par presilovek a na konci 1. tretiny jsme dostali ještě další dva góly. Do druhé třetiny jsme vstoupili ve větším tempu a dali jsme par gólů. Druhá třetina skončila remízou a na začátku třetí jsme vedli. Bohužel nám soupeřky vstřelily branku dvacet vteřin před koncem. Zapas tak skončil remízou."

Závěrečné slovo patří trenérovi Janu Skálovi: " Před prvním zápasem s SKV bylo jasné, že to bude a jenom pouze zápas o nás. Z důvodu omluvenek u soupeře proti nám stálo pouze 7 hráček a v brance hráčka z pole. Jak to tak bývá po dlouhém cestování (hráli jsme v Sezimově Ústí), jsme první třetinu seděli ještě v autech a proto skončila bezbrankovou remízou. Od druhé třetiny, až do konce zápasu byla znát naše početní převaha a aktivní hra doprovázená častou střelbou, která nám vynesla pohodové vítězství. Ve druhém zápase nás čekal domácí Tábor a bylo jasné, že to bude bitva. Což nám dokázala opět první třetina (kéž by se hrálo jenom na 2 třetiny), kterou jsme po zásluze prohráli. Domácí holky byly u všeho dříve a my jsme nebyli schopni je zachytit. Ve druhé třetině a zamíchání v sestavě se na hřišti objevila i Sparta a rázem byl zápas vyrovnaný. Poslední třetina už mnoho florbalové krásy nenabídla ani od jednoho týmu a byl to spíše boj, než florbal. My bohužel můžeme být trošku zklamání situací před vyrovnávacím gólem, která se dala určitě řešit daleko jednodušeji a efektivněji. Každopádně jsou to přesně tyto situace, které si musí holky zažít na vlastní kůži, aby příště věděly, jak s nimi naložit. Bereme z turnaje zasloužené 4 body a hlavně diametrálně rozdílný výkon než na minulém turnaji! Zároveň bych chtěl holkám poděkovat za předvedený výkon a hlavně, za to že jsme se sešli v takovém počtu i v průběhu jarních prázdnin! "

Další turnaj nás čeká 22. března, kde se utkáme s Rakovníkem a Kolínem.