Mladší žákyně druhé v prvním koši

Poslední lednovou neděli odehrály svůj druhý turnaj v novém kalendářním roce oba týmy sparťanských mladších žákyň. Na tým Blue čekaly další zápasy prvního výkonnostního koše v Mladé Boleslavi, tým Red nabíral další zápasové zkušenost ve třetím koši v letňanské BB areně.

Mladší žákyně | 17. únor 2020
Mladší žákyně druhé v prvním koši


Tým Blue

Sparta vs. Rudná Panthers Praha / 12:0

První zápas hodnotí útočnice Marie Dryáková: "Hrály jsme dobře. Soupeř naopak nebyl na začátku zápasu moc dobrý, takže jsme si celkem jednoduše vypracovaly spoustu šancí a daly rozhodující góly. Jak se ale soupeřky zlepšovaly, byl zápas těžší. Někdy jsme si měly víc přihrávat a nekomplikovat si situaci přidržováním míčku na florbalce."

Sparta vs. Texas Longhorns DDM P6 / 9:3

Druhý zápas glosuje obránkyně Adriana Vebrová: "Soupeřky sice neměly žádnou hráčku na střídání, byly na turnaji jen čtyři, přesto nás svou urputností hodně potrápily." 

Sparta vs. Florbalová Akademie MB 2007 / 2:6

Třetí zápas komentuje útočnice Adéla Trojášková: "V utkání se nám nedařily přihrávky, proto jsme se ani moc často nedostávaly k ohrožení branky našich soupeřek. Těch několik šancí, co jsme si vytvořily, pochytala brankářka. V obraně jsme chybovaly a proto jsme zápas prohrály."

Závěrečné slovo přidává trenér František Kovač, který s týmem turnaj absolvoval: "Turnaj - v této sezóně výjimečně - nehodnotím pozitivně. První utkání jsme sice vyhráli rozdílem třídy, soupeř nás ale bohužel vůbec neprověřil. Vysoký výsledek v náš prospěch se pak negativně odrazil i na našem výkonu ve druhém zápase, navíc v kombinaci s faktem, že Texas neměl žádnou hráčku na střídání. Sparťanky měly jednoduše v hlavách, že je to od začátku ložené a moc se nesnažily. To je jeden z hlavních rozdílů dívčího a chlapeckého sportu: hoši by takového soupeře bez mrknutí oka a známky lítosti přejeli rozdílem dvaceti branek, dívky ale své tempo pohodlně přizpůsobí, ať je na lavičce burcujete  jakkoliv. Není proto divu, že v zápase bylo několik pasáží, kdy nás soupeřky svou dravostí jasně přehrávaly. Ve finále, v němž jsme dnes poprvé narazili na skutečného soupeře, jsme se pak nedokázali dostat do potřebného tempa, takzvaně nebyli v zápase. Nedařila se nám kombinace, byli jsme nedůslední do obrany, individuální výkony za nepříznivého skóre ovládla nervozita. Po zásluze jsme odešli poražení."

Sestava ACS: Dolejšová, Dryáková M., Miterová, Novotná (G), Šestáková, Trojášková, Vebrová, Vostřáková.