Starší žákyně pořádaly první koš v hale PORG

Poslední soutěžní zápasy nejvyššího výkonnostního koše ligy starších žákyň v kalendářním roce 2019 pořádaly Sparťanky v hale pražského gymnázia Nový PORG, tedy v domácím prostředí, které dobře znají z pravidelných pátečních tréninků. Vzhledem k přetrvávajícím problémům se sestavou, zapříčiněným dlouhodobými zdravotními absencemi obvyklých opor, si naše holky tentokrát v konkurenci nejlepších družstev této věkové kategorie do celkové tabulky nepřipsaly jediný bod.

Starší žákyně | 10. leden 2020
Starší žákyně pořádaly první koš v hale PORG

Sparta vs. Black Angels / 0:3

První zápas komentuje obránkyně Veronika Chvoštíková: "Soupeřky bychom jistě dokázaly porazit, kdybychom se více tlačily dopředu, uvolňovaly se, vytvářely si šance. Dobré však nebyly ani naše rozehrávky, vázla nám komunikace. Pokud už šla nějaká dobrá přihrávka před soupeřovu bránu, nikdo z nás tam nebyl. Potom, co jsme dostaly několik gólů, jsme se navíc přestaly tolik snažit. Tento zápas se nám nepovedl."  

Sparta vs. FatPipe Florbal Chodov / 1:5

Druhé utkání hodnotí obránkyně Adriana Vebrová: "Myslím, že jsme hrály docela dobře, ale musíme se snažit lépe držet obranné postavení. Jinak budeme dále dostávat laciné góly. Přitom dopředu to nebylo z naší strany špatné, myslím si, že jsem i dobře běhaly. Asi bychom měli více trénovat, jak hrát v oslabení."

Sparta vs. FBŠ Slavia Plzeň / 1:3

Poslední zápas glosuje útočnice Nikola Vostřáková: "První poločas jsme hrály ještě celkem vyrovnaně, ale k naší smůle nám Plzeň dala gól těsně před přestávkou. Druhý poločas už byl z naší strany dost unavený, soupeřky navíc hned na začátku zvýšily na 2:0. Sice se nám podařilo snížit, ale na obrat už nám síly nezbývaly. Snad se nás příště sejde víc!"

Závěrečné slovo patří trenérovi Františku Kovačovi, který s týmem turnaj absolvoval: "Každá z hráček si musí sáhnout do svědomí, proč právě ona nepodala v prvním zápase adekvátní výkon. Chybělo nasazení, rychlost, bojovnost; nebyla vidět chuť hrát. Nepomohla ani pozitivní, ani negativní motivace od trenérů. Žádná z holek s tím zápasem nemůže být spokojená. Všechno zlé je ale pro něco dobré. Po důkladném rozboru předchozího nezdaru jsme totiž do druhého utkání, proti nejsilnějšímu možnému soupeři, vletěli na 120 procent. Bohužel nás ve druhém poločase limitoval malý počet hráček na střídání a také herní nezkušenost části týmu, z níž mimo jiné vyplynuly i dvě přesilovky soupeře. I přesto jsme dnes s Chodovem odehráli asi nejlepší vzájemné utkání sezóny. Závěrečný zápas pak byl jen o nás, soupeř nic zázračného nepředváděl. Pokud by holky byly ochotné vyškrábnout ze svalů poslední zbytky sil, mohly klidně vyhrát a nikdo by se nedivil. Takhle to ale nebyla příliš veselá podívaná. Doufám, že se nám přes svátky uzdraví co nejvíce hráček a do nového roku vstoupíme ve znovu nabyté síle!"

Sestava ACS: Chvoštíková, Dolejšová, Hujerová (G), Krejčí A., Krejčí L., Krejčí T., Novotná, Strouhová V., Vebrová, Vostřáková.

Závěrečné poděkování patří všem rodinným příslušníkům našich hráček, kteří obětovali svůj volný čas a s organizací turnaje nám pomohli!

Další ligový turnaj čeká na sparťanské starší žákyně v neděli 19. ledna, hrát budou v hale pražské ZŠ Campanus.