Na posledním turnaji roku dorostenky nebodovaly

Tři dny před Štědrým dnem odehrály sparťanské dorostenky na pražské Kotlářce poslední ligový turnaj kalendářního roku 2019. Podobně jako minule se v prvním ze zápasů postavily celku ze špičky tabulky, proti kterému měly především získávat cenné herní zkušenosti, ve druhém pak soupeři z její druhé poloviny, proti kterému by měly být schopné odehrát vyrovnané utkání s šancí na zisk bodů. I tentokrát ovšem Sparťanky vyšly na prázdno v obou zápasech , byť se jim v tom druhém podařilo nastřílet letos zatím rekordních šest branek.

Dorostenky | 10. leden 2020
Na posledním turnaji roku dorostenky nebodovaly

Sparta vs. Ivanti Tigers Jižní Město / 1:17

První zápas komentuje útočnice Julie Pecinová: "Do zápasu jsme vstoupily nekoncentrovaně a nedůrazně. Soupeř byl rychlejší, tudíž jsme nestíhaly bránit jeho protiútoky a rychlé kombinační akce. Bohužel i ve druhé třetině probíhal zápas stejným způsobem. Až ve třetí části jsme se otřepaly a vstřelily alespoň jednu branku. Kdybychom bývaly do začátku utkání vstoupily stejně, jako do třetí třetiny, mohl výsledek vypadat úplně jinak." 

Sparta vs. FBŠ Slavia Plzeň / 6:13

Druhé utkání hodnotí útočnice Karolína Kučová, pro kterou se jednalo o první soutěžní zápas v dresu Sparty: "Druhý zápas byl určitě lepší než první. Už ze začátku jsme nasadily dobré tempo a během první minuty daly první gól. Na konci první třetiny jsme sice prohrávaly, ale nálada byla bojovná a věřily jsme, že skóre ještě dorovnáme. Protihráčky na tom bohužel byly lépe jak rychlostně, tak technicky, a tak nakonec výsledek obrátily ve svůj prospěch. I když jsme se držely zuby nehty, nakonec jsme prohrály. Ale myslím, že jsme do zápasu daly vše a alespoň nastřílely zatím nejvíce branek v jednom zápase."

Závěrečné slovo patří trenérovi Františku Kovačovi, který s týmem turnaj absolvoval: "Jsem rád, že jsme k dnešnímu prvnímu zápasu přistoupili zodpovědněji a především pozitivněji, než tomu bylo minule proti Bohemians. Skóre je sice opět jednoznačné, věřím ovšem, že díky jinému mentálnímu nastavení dnes holky ze zápasu získaly nejednu cennou herní zkušenost. Druhé utkání pak bylo, stejně jako posledně proti Mladé Boleslavi, naopak především o nás. A ten posun je, myslím, výrazný. Sice jsme nebodovali, ale díky aktivnímu pojetí hry jsme vstřelili hned šest gólů. Hráčky, na kterých tým stavíme, začínají chápat, že je velký rozdíl v tom, jak prohrajete - zda jen budete pasivně stát před vlastní brankou a čekat, až dostanete gól, nebo zda se budete sami snažit určovat průběh hry, sami skórovat a až z případných chyb budete inkasovat. Navíc kdybychom dnes mohli využít v sestavě několik zraněných či nemocných hráček, byly bychom ještě o poznání silnější - a klidně jsme mohli bodovat."

Sestava ACS: Hujerová (G2), Kratochvílová, Kučová, Lebedeva, Lukovská, Navrátilová, Pavlíčková, Pecinová, Valentová (G1), Zemanová, Železná.

K prvním ligovým zápasům roku 2020 nastoupí sparťanské dorostenky v neděli 12. ledna.