Z Bohumína se Sparta vrátila se třemi body, z Vinohrad pouze s jedním

Náročné dvě utkání v krátké době čekala Spartu v pátek a v neděli. V pátek Sparta vyjela do Bohumína k výjezdnímu utkání proti FBC Ostrava a v neděli odehrála utkání v Praze proti SKV. Z Bohumína Sparťané přivezli plný počet bodů, z Vinohrad pouze bod.

Muži A | 8. prosinec 2019
Z Bohumína se Sparta vrátila se třemi body, z Vinohrad pouze s jedním

K pátečnímu duelu v Bohumíně vyjel ,,A" tým už v 9:30 ráno, utkání přitom začínalo až v 18:00. Velmi vyrovnané utkání přineslo větší počet branek až ve třetí třetině. Sparta ve třetí třetině za stavu 3:2 odskočila na 6:2. V 52. minutě utkání se zdálo, že zápas dospěje do jasného vítězství Sparty, Ostrava ale spustila stíhací jízdu a pražský celek se ještě strachoval o výsledek, nakonec Sparta ubránila vedení 6:5 a odvezla z Bohumína všechny body. ,,Dnes jsme odehráli atraktivní utkání, jenž se hrálo ve výborné atmosféře. Jsme velmi vděční pořadatelům a domácím fanouškům. Do stavu 6:2 se nám dařilo pracovat s rytmem hry, využívat hloubku hřiště a z toho jsme vytvářeli dobré gólové příležitosti. Poté po změnách v sestavě přišlo polevení, přestali jsme kontrolovat hru a soupeř toho zkušeně využil. I proto jsme rádi za důležitou výhru," řekl k utkání trenér Marek Vojta.

Utkání na Vinohradech začalo v neděli v 18:00, Sparta měla stejný cíl jako proti Ostravě, kontrolovat držení balonku a vypracovat si co nejvíce gólových příležitostí. První třetina vyšla týmu z Podvinného Mlýna dle představ, kdy se trefil Zouzal a Pruner. SKV se ale na začátku druhé třetiny podařilo dotáhnout na 2:2 a zanedlouho šlo i do vedení 3:2. Ve třetí třetině si Sparta vybojovala vedení zpět, SKV se ale podařilo opět srovnat a zápas dospěl do prodloužení, kde Sparta obdržela pátou a rozhodující branku, což přisoudilo bod navíc týmu z Vinohrad. "Na naše poměry jsme měli velmi dobrý vstup do zápasu s povedenou první třetinou. Poté jsme si mysleli, že se zápas dohraje sám. Ve zbytku zápasu nám chyběla odvaha ve hře s balonem a tlak do brány. Díky soupeři a divákům," řekl k utkání trenér Radek Skalička.

Další utkání čeká Spartu doma, v neděli 15.12. přijede do UNYP ARENY nováček ligy - FBŠ Hattrick Brno, zápas začíná v 17:00.

Dále čtěte