Plzeňské dobrodružství s jedním bodem

V sobotu 23. listopadu se juniorky vydaly na svůj třetí turnaj do Plzně, kde se nejprve střetly s týmem TJ Plamen Chodov a poté s vedoucím týmem soutěže, Sport Club Klatovy. Pokud by holky získaly 6 bodů, vystřídaly by Klatovy na čele tabulky. Kolik bodů nakonec získaly, se dozvíte v článku.

Juniorky | 26. listopad 2019
Plzeňské dobrodružství s jedním bodem

Sparta - TJ Plamen Chodov 5:5

První zápas komentuje útočnice Johanka Blažková, pro kterou to byl první soutěžní zápas v dresu Sparty: " V prvním zápase nám trvalo, než jsme se na začátku dostaly do tempa a kvůli tomu jsme musely už po několika minutách dohánět ztrátu. Přestože byl Chodov v tabulce pod náma, tak jsme věděly, že to nebude jednoduchý zápas. Celý zápas byl o nervy, ale dorovnaly jsme to! Tenhle zápas byl můj první a za mě byl skvělý!! Už se těším na další!!!"

Sparta - SPORT CLUB Klatovy  4:7

Druhý zápas komentuje obránkyně Kristýna Novotná: " Do zápasu jsme šly s tím, že to nebude lehké utkání. První třetina byla dobrá, jelikož jsme dobře odkomunikovaly a odbránily oslabení. Měly jsme hodně gólových šancí, které jsme bohužel neproměnily. Ve druhé třetině jsme dobře držely postavení a konečně se nám podařilo vstřelit gól a žádný nedostat. Na začátku třetí třetiny jsme stihly vyrovnat na 2:2 a měly jsme šanci obránit zápas ve prospěch pro nás, jenže po pár minutách jsme obdržely 2 góly. Zkusily jsme to v šesti a podařilo se nám vstřelit gól. I přes naši velkou bojovnost a snahu vstřelit góly, jsme bohužel prohrály. Musím pochválit naší brankářku Majdu, která nás hodně podržela a měla skvělé zákroky."


Závěrečné slovo patří trenérovi Janu Skálovi: " Bohužel kvůli nemocím, jsme ani na tomto turnaji nemohli počítat s plnou sestavou. Přesto jsme si věřili, že si z Plzně dokážeme odvézt 6 bodů, ale bude to těžké. Přestože před prvním zápasem byly holky několikrát upozorněny na vstup do utkání, tak jsme to byli my, kdo již ve 3. minutě lovil podruhé míček ze sítě. Celkově nepovedená 1.třetina nás stála vyhraný zápas a 3 body do tabulky, protože kdybychom celý zápas hráli, jako od druhé třetiny neměly soupeřky žádnou šanci s utkáním něco udělat. Každopádně pro holky ponaučení do příště, že se musí makat celých 45 minut a ne pouze 2 třetiny zápasu proti jakémukoliv soupeři. Druhý zápas proti doposud neporaženým Klatovům byl od začátku daleko více fyzicky i florbalově náročný než předešlé utkání, navíc s ohledem na náš počet hráček do pole, bylo nás jen 8. Přesto si troufám tvrdit, že to bylo daleko lepší utkání, než zápas proti Chodovu. Navíc 5 minut před koncem prohráváme jen o gól, a tak opět jdeme zkusit štěstí při hře v 6. Bohužel tentokrát to nevyjde a soupeřky nás trestají. Z turnaje sice bereme pouze bod, ale za předvedenou hru, zejména od druhých třetin obou zápasů se nemusíme vůbec stydět a je jenom škoda, že neproměňujeme nabídnuté šance a nemáme více bodů, které bychom si určitě zasloužili."

Dalším turnaj, který pořádáme, se bude konat 15.12. v Praze na Barrandově a narazíme na 1.Fbk Tábor a SKV .

-JS-