Na domácím turnaji konečně vítězně!

Na státní svátek 17.listopadu pořádaly ženy svůj domácí turnaj v hale na Barrandově, kde se nejprve střetly s vedoucím týmem soutěže TJ Sokol Nové Strašecí a poté s týmem Panthers Děkanka Praha B. Po minulém nevydařeném turnaji a celkové (ne)úspěšnosti na domácích turnajích bylo dopředu jasné, že to bude velmi zajímavé.

Ženy | 18. listopad 2019
Na domácím turnaji konečně vítězně!

Sparta - TJ Sokol Nové Strašecí 3:13

První zápas komentuje kapitánka týmu Kristýna Karásková: " Do zápasu nastupujeme s vedoucím týmem celé tabulky, ale v minulosti jsme již tým z Nového Strašecí dokázaly porazit. Proto zapomínáme na nepřízeň osudu v podobě doposud nevyhraného utkání na domácí půdě a po první třetině je z našeho pohledu skóre 1:2, což nám dává chuť do dalších minut. Bohužel naší neaktivní hrou jsme soupeři dávaly dost prostoru pro vytvoření šancí na naší půlce a díky přesným krosovkám protihráček jsme druhou třetinu prohrály poměrem 0:7. Ani ve třetí třetině se nám nepodařilo přiblížit se výkonem i technikou soupeřkám, i když několik dobrých šancí jsme opravdu měly, a tak nám při podání rukou na konci zápasu nezbylo než se dívat na nelíbivé skóre 3:13.  Řečeno heslovitě: šance tam byly – pasivní ač snaživá hra z naší strany – nedůraz před naší bránou – neproměněné gólové šance – soupeřky byly lepší."

Sparta - Panthers Děkanka Praha B  7:5

Druhý zápas komentuje brankářka Kateřina Pokorná: " Na začátku utkání jsme na Panthers, jak se říká, vlétly - brzy jsme se dostaly zaslouženě do vedení. Sice během třetin občas nastaly drobnější úpadky obrany, musím ale vyzdvihnout dobré blokování střel a především důraz u brankoviště našich protihráček. Doufám, že si z dnešního vítězného utkání odneseme motivaci do dalších zápasů."


Závěrečné slovo patří trenérovi Janu Skálovi: "První zápas proti Novému Strašecí se hodnotí velmi těžko, jelikož svojí naivní pasivní hrou zéjmena od druhé třetiny na naší půlce darovaly soupeřkám neuvěřitelné množství prostoru a šanci si ze zápasu udělat střelnici. Za další, když už se holky dostaly do šance vstřelit gól a kosmeticky upravit hrozivé skóre, tak nám to lidově řečeno nelepilo. Škoda, určitě tento zápas nemusel skončit takovým rozdílem.         Druhý zápas proti Panthers Praha byl lepší ve všech aspektech hry než naše první dnešní vystoupení. Holky daleko lépe plnily taktické pokyny na hřišti a konečně ukázaly, co v nich je (díky bohu :-D )!.Troufám si říci, že jsme byly po celý zápas lepším týmem než soupeřky. Když se soupeřky nadechovaly ke srovnání stavu utkání, tak jsme pokaždé opět odskočily o 2 branky. Každopádně z turnaje máme 3 body, ale bez práce na tréninku a nasazení v dalších zápasech to nepůjde. Takže vzůru tímto nasazením všech hráček pro body a lepší umístění v tabulce! "

Dalším turnaj, který odehrajeme, se bude konat  8.12. v Praze a narazíme na Tatran Střešovice B a SKV B.

-JS-