Starší žákyně se v prvním koši neztratily

Druhou listopadovou sobotu pokračovala čtvrtým soutěžním kolem liga starších žákyň. Sparťanky se po třech předchozích výhrách ve druhém koši vrátily zpět do nejvyššího a rozhodně nemusí mít z porovnání s těmi nejlepšími soupeřkami špatný pocit. První zápas měl zcela vyrovnaný průběhu, ve druhém je sice pořádající tým trochu povozil na kolotoči, v posledním pak měly párkrát smůlu v koncovce, ale štěstí v závěrečných nájezdech.

Starší žákyně | 18. listopad 2019
Starší žákyně se v prvním koši neztratily


Sparta vs. Black Angels / 1:3

První zápas hodnotí útočnice Kamila Čehylová: "Z mého pohledu jsme nehrály vůbec špatně. Jen jsme mohly ještě víc chodit do soubojů, víc na sebe mluvit, rychleji se vracet. Asi bychom měly víc trénovat to vracení se do obrané formace, hlavně tedy podhrotů, kde sama hraju a taky jsem se kolikrát zapomněla pořádně vrátit."

Sparta vs. Fat Pipe Florbal Chodov / 0:11

Dojmy z druhého zápasu připojuje obránkyně Světlana Novotná, jinak také výborná gólmanka družstva mladších žákyň: "Už od začátku zápasu byla vidět naše snaha a bojovnost. Ale postupem času se nám zhoršovala kondice a soupeřky nás přehrávaly. I přesto jsme měly několik dobrých šancí, ale nevyžily jsme ani jednu. Hodně gólů vyplynulo z chyb útočnic, které se nestačily vracet do obrany. Ještě že nás gólmanka Kája dost podržela, jinak jsme mohly odcházet vyloženě s výsledkovým debaklem."

Sparta vs. Sport Club Klatovy / 2:1 sn

Zápas o celkové umístění glosuje Lucie Dryáková, která se v něm ze svého klasického postu obránce přesunula na podhrot: "Ze začátku nám podle mne chybělo nasazeni, hlavně jsme byly již unavené z předchozích zápasů. Měly jsme o dost víc šanci, ale štěstí nám nepřálo. Dostaly jsme zbytečný gól ze špatně postavené zdi při soupeřově standardce. Nakonec rozhodly nájezdy, při nichž  nás Kamča s Kájou dotáhly k vítězství."

Závěrečné slovo přidává trenér František Kovač, který s týmem turnaj absolvoval: "Vzhledem k faktu, že pro letošní sezónu máme v této soutěži tým postavený převážně na mladších žákyních, je pro nás každá účast v nejvyšším výkonnostním koši především výletem za poznáním, vítanou možností jak sbírat cenné zápasové zkušenosti. Zápas proti Black Angel byl víceméně vyrovnaný, vyhrát mohly oba týmy a nikdo by se nemohl divit. Z toho mám velkou radost. Utkání s domácím Chodovem bylo naopak jednoznačnou záležitostí. Prohru ale musí brát naše hráčky především motivačně: když na sobě budou pořádně poctivě pracovat, mohou být za rok či dva - tedy až budou stejně staré jako hráčky, které jim dnes nasázely 11 gólů - na úplně stejné úrovni. V posledním zápase jsme sice Klatovy přehrávali, nepodařilo se nám ovšem proměnit více jak jednu šanci, a tak o výsledku musela rozhodnout loterie samostatných nájezdů."

Sestava  ACS: Čehylová K., Dolejšová, Dryáková L., Hujerová (G), Krejčí A., Krejčí L., Novotná, Slováková, Strouhová, Vebrová, Vostřáková.

Další turnaj čeká na sparťanské starší žákyně v neděli 24. listopadu, hrát budou v nové hale pražské ZŠ Campanus. Administrativně se totiž přesouvají zpět do druhého koše, neboť turnaj koše prvního pořádá tým, který se aktuálně nachází v koši druhém.