Mladší žákyně opět první!

Třetí říjnovou sobotu nastoupily oba týmy sparťanských mladších žákyň k zápasům třetího ligového kola sezóny 2019/20.Tým Blue si v Letňanech v nejvyšším výkonnostním koši spravil chuť po minulém finále, když Bohemce vrátil porážku ze začátku měsíce a ve vzájemné bilanci vede 2:1 (ano, žádný jiný tým se zatím do finále prvního koše neprobojoval). Tým Red, který svůj turnaj pořádal v domácím prostředí haly při gymnázii PORG v Krči, si tentokrát připsal do tabulky jediný bod. Jak se ale dočtete dál, holky se i tak dobře bavily a už se těší na další zápasy!

Mladší žákyně | 28. říjen 2019
Mladší žákyně opět první!

Tým Blue

Sparta vs. Tatran Střešovice / 13:4

První zápas komentuje obránkyně Vanessa Strouhová: "Do prvního zápasu jsme vstoupily zodpovědně ze zabezpečené obrany. Naopak směrem dopředu jsme byly hodně zbrklé a nepřesné. S prvními góly v síti Tatranu jsme se ale uklidnily a zápas pohodlně dovedly do vítězného konce. Mrzí mě čtyři obdržené branky, které byly zbytečné. Měly jsme na to udržet vzadu čisté konto. Celkový herní projev týmu se zlepšuje, pořád ale hrajeme málo kombinačně, nevyužíváme beka, dáme si maximálně jednu přihrávku."

Sparta vs. Black Angels / 10:0

Dojmy ze druhého zápasu připojuje brankářka Světlana Novotná, která tým svým výkonem podržela nejen v průběhu všech zápasů, ale také ve finálových nájezdech: "Na začátku druhého utkání nám trenérka řekla, že soupeř bude těžký, ať se nenecháme uspokojit výhrou z prvního zápasu. Postupně jsme ale zjišťovaly, že s ním můžeme hrát s klidem. Přesto jsme jely naplno a skoro žádná protihráčka přes naše holky nepronikla. Prošlo jen pár střel po zemi, které jsem - díky skvělé obraně - v pohodě pochytala a holky mohly útočit dál a dávat góly. Nakonec jsme udržely čisté skóre a zvítězily 10:0."

Sparta vs. FbŠ Bohemians / 4:3 sn

Třetí zápas hodnotí útočnice Nikola Vostřáková: "K finálovému zápasu jsme nastoupily, stejně jako minule, proti Bohemce. Soustředily jsme se tentokrát hned od začátku zápasu a brzo tak vedly 2:0. Další gól jsme daly krátce po poločase. Pak jsme ale trochu polevily v soustředění. Bohemka se nechtěla vzdát, přidala na tempu a vsítila nám dva rychlé góly. My se tak nějak začaly bát o výsledek a přestaly být aktivní, díky tomu se Bohemce podařilo vyrovnat na 3:3. Finále tak musely rozhodovat až samostatné nájezdy. My jsme dva poměnily (já a Pacína), Světlana nedostala žádný gól - a vítězství bylo naše!

Celý turnaj shrnuje trenérka Michaela Tyllerová, která byla následující den základním pilířem obrany sparťanského ženského týmu při historicky prvním derby proti Slavii, v němž jsme v Edenu slavně zvítězili 6:1! "Holky odehrály o víkendu moc pěkný turnaj. Ze začátku jsme měly trochu problém si nahrát a zbytečně jsme se zbavovaly míčku, ale postupem času se to zlepšovalo. Některé útočné akce byly opravdová podívaná. Jsem ráda, že se nám povedlo vrátit Bohemceprohru ve finále z minulého turnaje. Doufám, že se holkám bude dařit i nadále!"

Sestava ACS Blue: Dolejšová, Dryáková M., Klimová, Krejčí, Novotná (G), Strouhová, Vostřáková.

Tým Red

Sparta vs. Start98 Praha - Kunratice / 3:7

První zápas glosuje útočnice Aneta Karbanová: "Prohrály jsme 3:7, protože jsme si moc nahrávaly před naší vlastní bránou a často to skončilo gólem. Měly jsme se i více vracet, protože jsme někdy nechávaly v obraně jedinou hráčku samotnou proti dvěma soupeřkám. A ještě jsme si nahrávaly na slepo. Já bych u sebe vylepšila to vracení, protože někdy zůstanu vepředu. Byl to ale podle mě dobrý zápas, všechny jsme si ho užily a těšily se na druhý."

Sparta vs. Wizards DDM Praha 10 / 6:6

Druhý zápas komentuje útočnice Tereza Navarrová: "Anička a Mia daly nejvíce gólů. Kamča také hodně střílela. I my ostatní jsme se hodně snažily. Vyrovnávací gól jsme daly v poslední minutě a už remízu udržely, takže zápas skončil 6:6. Měly jsme velkou radost, moc jsme si to užily."

Sparta vs. Olymp Florbal Athéna / 5:8

Třetí zápas popisuje gólmanka Monika Čehylová: "S Olympem jsme prohrály 5:8.  Z mého brankářského pohledu jsme se nevracely, dávaly jsme slepé nahrávky a vůbec málo bránily. Soupeřky ale měly výškovou i početní převahu. Musíme více zapracovat na týmové souhře."

Sparta vs. TJ Sokol Královské Vinohrady / 4:6

Dojmy z posledního utkání připojuje útočnice Anna Nováková: "Myslím si,  že jsme mohly více běhat a vracet se dozadu, ale přesto bych řekla, že to byl dobrý zápas. Z chyb je třeba se ponaučit a příště vyhrajeme!"

Celý turnaj hodnotí trenérka Natálie Jirková, která ve výše zmiňovaném historickém ženském derby se sešívaným soupeřem jako útočnice zapsala dva body za dva góly: "Holky odehrály nelehká utkání. Tým byl složen převážně z elévek, proti kterým často nastupovala děvčata o dvě hlavy větší. Sparťanky to nicméně nezastavilo a hrály jako o život. Každý zápas odmakaly na sto procent. Jak docházely síly, byly pro nás druhé půlky osudné, neboť s únavou přicházely chyby v obranné činnosti a následně i zbytečné góly. Musím je ale pochválit za skvělé útočné akce, které často skončily hezkým góly. A především za bojovnost, kterou do turnaje daly!" 

Hlavní trenér kategorií mladší žákyně, starší žákyně, dorostenky František Kovač pak ještě doplňuje: "Podobnou nelehkou cestou, jako nyní tým Red, šly před třemi, čtyřmi lety hráčky, které dnes tvoří nejen základ prvního týmu mladších žákyň, hrajícího pravidelně finále v nejvyšším koši své ligy, ale zároveň úspěšně nastupující už i za kategorii starších žákyň. Proto jsme přesvědčeni, že je taková cesta, kdy se stále rovnáte s co možná nejtěžšími soupeři - a nehrajete jen tak na pohodu ve své komfortní zóně, správná."

Sestava ACS Red: Čehylová K., Čehylová M., Karbanová, Miterová, Navarrová, Nováková, Sedláčková, Šestáková.

Čtvrtý turnaj čeká mladší žákyně v sobotu 2. listopadu v pražských Střešovicích (pořádá Tatran) a Letňanech (pořádají Black Angels).

Dále čtěte