Posázavské dobrodružství za 3 body

V sobotu 26. října se odehrál 2. turnaj juniorek. Na předchozím turnaji se nám podařilo získat šest bodů a proto jsme doufali, že se to podaří i dnes. Soupeřkami pro tento hrací den byly nejdříve Pitbullky z Kolína, v druhé zápase Lokomotiva Rakovník.

Juniorky | 28. říjen 2019
Posázavské dobrodružství za 3 body

Sparta - FBC Pitbulls Kolín: Pitbullky 1:5

První zápas komentuje kapitánka týmu Kristýna Novotná: "První a půlku druhé třetiny jsme prospaly. Během první třetiny byl zmatek ve střídání a střídaly jsme, když měl soupeř na naší polovině standartky. Na konci první třetiny jsme začaly více střílet, avšak naše střela neměla takovou razanci. Druhá a třetí třetina už byla o něco lepší, ale chyběl tam důraz před naší brankou. Bojovaly jsme až do konce a i přes jeden vstřelený gól jsme nestačily vyrovnat."

Sparta - TJ Lokomotiva Rakovník 5:2

Druhý zápas komentuje útočnice Nicol Pavelková: "Na druhý zápas dne jsme šly s jasnou myšlenkou-spravit si chuť z předešlého zápasu. Některé chyby zde stále byly, znovu jsme trochu prospaly první třetinu, a také jsme nehráli tak čistě. Výsledkem byly dva nájezdy, které naštěstí zachránila naše skvělá brankářka. Na druhou stranu jsme hrály s o něco lehčím soupeřem, takže nás chyby neomezovaly tak, jako v prvním zápase. Naopak jsme zlepšily například napadání a návrat do obrany, což nám pomohlo ke konečnému výsledku 5:2 a třem bodům do tabulky."


Závěrečné slovo patří trenérovi Janu Skálovi: "První zápas proti Kolínu bohužel nejde vůbec hodnotit pozitivně, přestože byly holky několikrát upozorňovány na sílu soupeře a nepodcenění situace, tak na hřišti se konal pravý opak. Chaotické střídání, nedůraz před brankou, nedostatečná střelba a správné řešení golových situací znamenalo, že po 2.třetinách prohráváme 0:5! Čestný úspěch v podobě jedné vstřelené branky pět minut před koncem je málo a zcela po zásluze odcházíme poraženi. Pokud budeme k zápasům i nadále přistupovat takto, nemůžeme očekávat, že budeme sbírat body do ligové tabulky. Druhý zápas proti papírově slabšímu týmu z Rakovníka byl již o něco málo lepší v řešení herních situací, jelikož  soupeřky hrozily zéjmena z brejků nebo naší špatné rozherávky. Pozitivní nám může být naše hra proti slabším soupeřům směrem dopředu, ale dozadu nám to opět párkrát zaskřípalo a můžeme být rádi, za neproměněné dva nájezdy soupeřek(díky Majdo!). Každopádně z turnaje máme 3 body a stále, tak můžeme pomýšlet na průběžné 1.místo ligy, ale bez práce na tréninku a nasazení v zápase to nepůjde! 


Dalším turnaj, který odehrajeme se bude konat 23.11. v Plzni kde narazíme na dosud neporažené Klatovy a Plamen Chodov.

-JS-