Konečně první body a vyhrané derby!

V neděli 20. října se odehrál 3. turnaj ženského týmu Sparty. Na předchozích dvou turnajích se nám moc nedařilo, a tak jsme doufaly, že konečně vybojujeme první body. Soupeřkami pro tento hrací den byly nejdříve známé tváře z týmu Fbš Bohemians B, v druhé zápase potom nováček naší ligy – FBC Slavia Praha.

Ženy | 24. říjen 2019
Konečně první body a vyhrané derby!

V prvním zápase víme, co máme čekat – dobrý florbal, sehraný, a hlavně herně vyspělý soupeř. Přesně toho jsme se také dočkaly, ze začátku spíše bráníme, ale soupeřky nám nechávají více prostoru, než jsme zvyklé. Toho využije Magda Železná, která se k nám vrátila po dvou leté pauze, když po výběhu na střed dává první gól a otevírá skóre. Vítej zpátky, Magdi! Těsně vedení držíme jen do té doby, než po zmatku a nedůrazu před naší brankou dostáváme gól z dorážky.  První třetina tedy vyrovnaně, 1:1. To už se bohužel nedá říct o té druhé, kdy přestaneme hrát a dostaneme nejprve gól z rozehrávky v rohu a potom ještě dva rychlé góly ze středu. Ke konci třetiny ještě snižuje Krista po nahrávce Elišky, ale úplně zbytečně jsme ztratily vyrovnaný stav z první třetiny a v té třetí budeme mít co dělat. Ze začátku poslední části se nám daří vrátit se do hry, jakou jsme předváděly v první třetině. Jsme více na balónku, dáváme si lepší přihrávky. Ve 35. minutě je nám odměnou snížení na 3:4 gólem Kačky Walderové, znovu po nahrávce od Elišky. Dál se snažíme a zvyšujeme tlak na bránu, ale jak se říká: risk je zisk a taky někdy ztráta. Nejprve dává soupeř gól ze hry, následuje nájezd po nešťastné hře na zemi a je v podstatě po zápase. V závěru zápasu to zkoušíme v šesti, ale ani to nám nepomůže. Bereme tedy prohru 3:6, ale byl to vyrovnaný zápas a rozhodně velké zlepšení na rozdíl od minulých turnajů.

Že bude druhý zápas se Slávií velmi napjatý, je jasné už od počátku. Hrajeme na domácím hřišti soupeře, a navíc jde o první střetnutí tzv. pražských „S“ v naší lize. Hned od první minuty se hraje nahoru dolů, necháme se trochu strhnout soupeřovou hrou. Víme, že si nesmíme nechat utéct začátek utkání, jak je naším dobrým zvykem. To se nám tentokrát povedlo a v 5. minutě dává Naty první gól po nahrávce Kačky. Počáteční nervozita je pryč a hned se hraje lépe. Ani ne za minutu přidává další gól Bára po pěkné nahrávce přes střed hřiště od Magdy. S pocitem, že už máme vyhráno přestaneme úplně hrát a necháváme soupeřkám spoustu prostoru na hřišti. S velkým štěstím a přispěním Doe v bráně, končí první třetina 2:0 pro nás. Pokyny do druhého dějství zní jasně – vrátit se k té hře, kterou jsme začínaly. To se nám daří a po rozehrávce ze středu přidává gól Kiki. Bojuje se doslova o každý balón, máme spoustu šancí a soupeřky neskutečně drží gólmanka. V závěru třetiny skóre navyšuje Naty svým druhým gólem po samostatném úniku. Třetí třetina bude tvrdý boj a 4 góly nejsou ve florbale žádný velký náskok. Kdybychom byly na hokeji, tak už ve druhé minutě zahraje tradiční „Pátá“, protože Míša se trefuje po krásné akci a nahrávce Magdy. Co nám stále dělá problémy jsou rozehrávky na naší polovině a soupeřky nás stále vysoko napadají. Po nedůrazu v obraně snižují soupeřky i trochu šťastnou backhandovou střelou na 1:5. Po zranění Elišky, jedné ze tří obránkyň, je závěr zápasu dost náročný, ale vzhledem ke skóre se nemusíme nikam hnát a můžeme hrát v klidu nebo se o to alespoň snažit. Na závěr přidává šestý gól Krista neuvěřitelnou střelou skoro z nulového úhlu. V prvním derby tedy bere plný počet bodů Sparta po výsledku 6:1 a zároveň si připisujeme cenné tři body do tabulky.

S turnajem tedy můžeme být poměrně spokojené, ale samozřejmě je na čem pracovat a co zlepšovat. Další turnaj čeká ženský tým 3. listopadu v Kralupech nad Vltavou, tak snad se podaří navázat na výkony v posledním zápase a získat další body.

-MT-