Mladší žákyně dvakrát druhé

Do druhého ligového kola soutěže mladších žákyň jsme konečně vyslali oba sparťanské týmy. Shodou okolností se turnaj prvního i třetího (a dokonce i druhého) výkonnostního koše konaly pod střechou jediné haly, pražské Jedenáctky. Do prvního koše jsme nasadili tým složený ze sedmi našich nejzkušenějších a nejdravějších hráček, které byly v daném termínu k dispozici. Do třetího pak poslali především mladší hráčky z kategorie elévek, kterým mělo krýt záda několika zkušenějších starších spoluhráček.

Mladší žákyně | 18. říjen 2019
Mladší žákyně dvakrát druhé

Tým Blue

Sparta vs. Ivanti Tigers Jižní Město / 9:2

První utkání hodnotí útočnice Patricie Dolejšová: "V zápase jsme si, myslím, vedly dobře, povedl se nám. Ostatně vyhrály jsme jasným skóre 9:3. Světlana v brance předvedla dobrý výkon. V poli to z naší strany bylo více o individuálních akcích, což by s lepším soupeřem nestačilo. Musíme zlepšit přihrávky a komunikaci při hře. Mám radost, že jsme dobrá parta a navzájem se povzbuzujeme!"

Sparta vs. Tatran Střešovice / 11:5

Druhý zápas komentuje nejmladší členka sestavy, útočnice Marie Dryáková: "Hrály jsme docela dobře. Přišlo mi, že jsme někdy zbytečně ztrácely míček, když jsme zbrkle rozehrávaly. Když budeme mít hlavu nahoře, určitě se to zlepší. Mně to občas ujelo, když jsem dělala otočku."

Sparta vs. FbŠ Bohemians / 3:5

Třetí zápas glosuje obránkyně Marie Klimová: "Začátek zápasu jsme bohužel trochu zaspaly, soupeřky na nás hodně rychle vletěly a my to pak už nestačily dohnat."

Trenér František Kovač hodnotí turnaj těmito slovy: "Převládá spokojenost. Podobně jako v prvním ligovém kole jsme i dnes předváděli velmi pohledný, rychlý kombinační florbal, založený na vyváženém mixu týmové souhry a individuální zodpovědnosti. Pochopitelně je i nadále na čem pracovat, nicméně zápasy ve skupině jsme prošly bez většího zádrhelu, kvalita byla v obou utkáních jednoznačně na naší straně. O to více mrzí vlažnější vstup našich holek do finále, který už se nám nepodařilo dohnat, byť jsme na několik posledních minut při hře bez gólmanky zatlačili soupeřky na jejich polovinu a nenechali je skoro vydechnout. To jsou ale přesně ty chyby, které si hráčky musí na vlastní kůži zažít, abys se z nich mohly poučit. Turnaj tak vrchovatě naplnil svou roli v procesu učení - přinesl radost ze hry a vítězství, tedy pozitivní zpětnou vazbu k dosavadní práci odvedené v týmovém i individuálním tréninku, kombinované s poučením z reálných střetů s protivníky, které trénink se spoluhráčkami přinést nemůže."

Sestava ACS Blue: Dolejšová, Dryáková M., Klimová, Krejčí, Novotná (G), Strouhová, Vostřáková.

Tým Red

Sparta vs. Black Angels White / 5:17

První zápas hodnotí obránkyně Kamila Čehylová: "Zápas podle mě skončil hodně velkým, nepřiměřeným bodovým rozdílem. V týmu soupeře byla některá velmi výrazná děvčata, která svým výkonem převyšovala kategorii B týmů. Osobně chci pracovat na své obrané hře - chodit víc do soubojů s protihráčkami." 

Sparta vs. Start98 Praha - Kunratice / 7:3

Druhý zápas popisuje obránkyně Adriana Vebrová: "Druhý zápas se nám povedl více než první. V prvním poločase jsme po úvodním zaváhání vyrovnaly a ve druhém daly rozdílové góly a vedení udržely. Bylo vidět, že naše první lajna je sehraná z kategorie elévek, zatímco druhá a třetí se ještě hledají."

Sparta vs. Wizards DDM Praha 10 / 14:5

Třetí zápas komentuje útočnice Mia Šestáková: "Zápas bych zhodnotila tak, že jsme hrály dobře, ale mohly jsme hrát i líp. Mohly jsme se asi víc vracet a vůbec jsme mohly víc běhat. Ale myslím, že jsme hrály fakt dobře a vyhrály jsme o hodně. Pokud takhle odehrajeme příště všechny zápasy, tak můžeme postoupit do druhého koše."

Hráčka sparťanského ženského A-týmu Natálie Jirková, pro kterou šlo o vůbec první zápasy v roli trenérky mladších žákyň, hodnotí turnaj takto: "V prvním zápase bylo na holkách znát, že jsou myšlenkami ještě jinde, nechaly se rozhodit zbytečnostmi a nehrály tak aktivně, jak od nich očekáváme. Druhý a třetí zápas už vypadaly herně lépe, byly střelecky aktivnější a určovaly tak hru. Dvě výhry ze tří zápasů nás nicméně nijak neukolébají, víme, že je na čem pracovat." 

Sestava ACS Red: Čehylová K., Čehylová M., Karbanová, Miterová, Mrázová, Navarrová, Nováková, Šestáková, Trojášková, Vebrová.

Další ligové zápasy sehrají sparťanské mladší žákyně již tuto sobotu 19. října. Tým Blue nastoupí v Letňanech, tým Red pořádá turnaj v hale gymnázia PORG.

Dále čtěte