Elévky vezou bronz z Gorila Cupu

Na závěr přípravy vyrazily elévky na turnaj Gorila Cup do Plzně.

8. září 2019
Elévky vezou bronz z Gorila Cupu

Bohužel ani na Plzeňsku holky moc nerostou, takže opět klasický klučičí turnaj, ale to už jsme si zvykli ☹ Ve skupině je celkem pět týmů, utkáme se každý s každým + utkání o umístění, takže nás čeká celkem 5 utkání. Na turnaj vyrážíme v sestavě Áďa Trojášková, Áňa Mitterová, Barča Sedláčková, Anet Karbanová, Mája Dryáková, Mia Šestáková, Nelča Strouhová a také poprvé nové holky Áďa Lísalová a Majda Kubačáková. V bráně tentokrát holky podpořil Šíma Švehlík, který v průběhu celého turnaje předváděl parádní zákroky a držel naše šance hodně vysoko.

 1. zápas proti FBŠ Plzeň

    Některé turnaje se vyhrávají už při losu, a tak taktika domácích byla jasná, na rozehrání si dát nějaký lehčí tým, a to holky ze Sparty. S touto rolí se ale naše holky neztotožnily a od začátku vedly. V druhém poločase jako bychom se začali bát o výsledek a trochu přestaly hrát naši hru. Zhruba minutu před koncem Plzeň dotahuje na 4:4. Ale holky tradičně bojují až dokonce, a tak nám Áňa půl minuty před koncem vystřelí výhru 5:4.

    Skórující hráčky: Áňa 2+1, Barča 0+1, Mája 1, Mia 1+1, Nelča 1,

    2. zápas proti Mohutným Tuleňům z Podbořan

      Do zápasu holky vstoupily opět ve velkém stylu, soupeře přehrávají a v poločase vedeme 4:1. Svoji první asistenci si připsala i teprve 7 letá Majda Kubačáková. Bohužel jsme se nechaly unést vedením, hodně se útočilo a trochu se zapomnělo na bránění. Soupeřův hráč #10 nás nemilosrdně trestá z brejků a bohužel je to tentokrát soupeř, který v poslední minutě otočí zápas na konečných 7:8

      Skórující hráčky: Áňa 1+1, Áďa 0+2, Anet 1, Mája 1, Mia 4, Majda 0+1

      3. zápas proti Florbal Chomutov

        Holky dobří ví, že pokud chtějí hrát o medaile, tak v tomto zápase musí vyhrát. Poučeny z předchozího zápasu, hrají zodpovědně v obraně a soupeře v pohodě přestřílí 7:2.

        Skórující hráčky: Áďa 1, Anet 0+1, Barča 1+1, Mája 1, Mia 3, Nelča 1+1,

        4. zápas proti FBŠ Bohemians Praha

          Kluci z Bohemky byli jednoznačně nejlepší tým na turnaji a v základní skupině všechny přejeli velký rozdílem. Tohle není utkání, které můžeme vyhrát, ale holky i tak celý zápas bojují, ale nakonec je z toho porážka 2:10.

          Skórující hráčky: Áďa 1, Mája 1

          Jelikož jsme se s Plzní a Podbořany porazili navzájem, rozhoduje o pořadí v základní skupině skóre ze vzájemných zápasů a my jsme až 3. V zápase o 3. místo nás tedy znovu čekají Podbořany, kterým máme co vracet.

          Zápas o 3. místo

          Když se hraje o placku, tak se holky vždy umí maximálně hecnout. Víme, čím nás Podbořany už dneska jednou porazily, a tak je soupeřovu hráči #10 věnována zvýšená pozornost. Soupeř jde sice do vedení 1:0, ale v zápase je to poprvé a naposled. Soupeřův brankář sice na začátku nechce nic pustit, ale je jen otázkou času, kdy to tam začne padat. Zodpovědný výkon v obraně, podpořený výborným Šímou v bráně a 6 skórujících hráček = Podbořany nakonec rozstřílíme 8:3 a zaslouženě bereme bronz.

          Skórující hráčky: Áňa 1+1, Áďa 1, Barča 1, Mája 1, Mia 2+1, Nelča 2

          V konkurenci mnohdy fyzicky silnějších kluků naše holky předvedly krásný týmový výkon, spoustu pěkných akcí, a i po odchodu ročníku 2008 do mlžek máme určitě tým, který bude chtít i v letošní sezóně hrát na té nejvyšší úrovní. První ligový turnaj hrajeme 13.10. a začínáme opět v prvním koši a tentokrát snad konečně proti holkám

          Autor: zastupující trenér Honza Šesták