Ondřej Kašpárek: Na Czech Open jdeme pořád se širší sestavou, primárně sledovat mladé hráče

Letní příprava je v plném proudu a zanedlouho je tu jeden z dalších letních turnajů, kde budeme moci sledovat formující se ,,A" tým na sezonu 2019/2020. ,,Na Czech Open jedeme pořád se širší sestavou, primárně sledovat mladé hráče a juniory, ale také zjišťovat, zda nevzniknou nějaké zajímavé dvojičky/trojičky hráčů k sobě do sezony," říká hlavní cíle turnaje Czech Open hlavní trenér ,,A" týmu Ondřej Kašpárek který vypukne 8.-11. srpna v Praze a Sparta se představí v kategorii Elite.

Muži A | 23. červenec 2019
Ondřej Kašpárek: Na Czech Open jdeme pořád se širší sestavou, primárně sledovat mladé hráče

Prvním turnajem, kde jsme mohli zaregistrovat velmi mladé hráče z juniorů byl pražský Prague Challenge, kde Sparta ukazovala chuť mladých hráčů prosadit se do sestavy ,,A" týmu, prostor na všechny hráče čeká také na Czech Open? ,,Určitě. Cílem turnaje je právě nechat mladé kluky hrát všechny fáze zápasu vedle zkušených hráčů a nestahovat je ze sestavy třeba jen na úkor výsledku," zdůrazňuje hlavní cíl turnaje Kašpárek. 

Sparta zaznamenala přes léto několik posil, například v podobě Josefa Juhy, Jakuba Kolstrunka nebo také Kristiána Kozáka. Objeví se na Czech Open ještě nějaká nová tvář - letní posila? ,,Všechny nové tváře se již představily na turnaji Prague Challenge a nikdo vyloženě nový se na Czech Openu neobjeví," potvrzuje hlavní trenér. Má Sparta v současné době v sestavě někoho, kdo je zraněný a nebude se moci na Czech Openu ukázat? ,,V průběhu letní přípravy se samozřejmě nějaká zranění objevila, ale kdo kvůli nim nenastoupí budu řešit těsně před turnajem po konzultaci právě s hráči a taky Vendy a Evkou (fyzioterapeutky Sparty)," říká k možným absencím na turnaji Kašpárek.

Sparta na turnaji nastoupí proti kvalitním soupeřům, ve skupině narazí na Mladou Boleslav, švýcarský Chur Unihockey nebo také švédský Höllvikens IBF. Co přesně by turnaj měl ukázat a co od něho jako trenéři čekáte a na koho se v dresu Sparty speciálně těší Ondřej Kašpárek? ,,Od turnaje očekávám zejména spolupráci všech hráčů na hřišti a jejich momentální fyzickou připravenost. Jsem přesvědčen, že máme skvělý kolektiv a partu, takže já osobně se těším na všechny hráče," uzavírá rozhovor k turnaji Czech Open Ondřej Kašpárek. 

Zápasy ve skupině A: 

ACEMA Sparta Praha vs. Höllvikens IBF - čtvrtek 8.8. 11:30, Arena Sparta Podvinný Mlýn

ACEMA Sparta Praha vs. Technology Florbal MB - čtvrtek 8.8. 17:20, Arena Sparta Podvinný Mlýn 

Chur Unihockey vs. ACEMA Sparta Praha - pátek 9.8. 8:40, Arena Sparta Podvinný Mlýn

Více se o turnaji Czech Open můžete dozvědět na oficiálním webu turnaje ZDE.

Dále čtěte