,,Je to pro nás čest, těšíme se," shodují se Beneš se Zouzalem

Národní tým mužů čeká v polovině července soustředění. Po domácím světovém šampionátu vstoupila reprezentace mužů do druhého reprezentačního cyklu pod vedením finského trenéra Petriho Kettunena. Hostivické soustředění bude pro nově se formující tým druhou akcí. Na seznamu trenérského týmu je třiatřicet jmen včetně Sparťanských opor Beneše a Zouzala. ,,Je to pro mě první nominace do nároďáku, takže je to pro mě velká čest a moc se na soustředění těším. Věřím, že mě těch několik tréninků opět posune malinko dál," neskrývá své nadšení k své premiérové nominaci na akci národního týmu Beneš.

Muži A | 28. červen 2019
,,Je to pro nás čest, těšíme se,

Pánové, v první řadě gratulujeme k nominaci na repre soustředění mužů, co pro vás nominace znamená?

Beneš: ,,Je to pro mě první nominace na takový typ akce, těším se a je to čest. Věřím, že mě tato akce opět posune malinko dál."

Zouzal: ,,Nominace na repre soustředění pro mě znamená hodně. Jsem rád, že mám možnost si zatrénovat s těmi nejlepšími v naší zemi a posouvat se zase dál. Zároveň je to pro mě velká motivace do další práce."

S čím na repre soustředění jedete?

Beneš: ,,Jedu si to užít, jsem hrozně rád, že zažiju reprezentační akci a věřím, že tam nezklamu sebe ani trenéry.

Zouzal: ,,Do Hostivic si to jedu užít, pochytit co nejvíce nových zkušeností a zahrát si dobrý florbal. Samozřejmě se budu snažit ukázat to nejlepší, co ve mně je."

Co od zahájení druhého reprezentačního cyklu Petriho Kettunena očekáváte?

Beneš: ,,Očekávám obrovskou herní úroveň, jsem zvědav na průběh akce a samotných tréninků. Těším se na brankářské části tréninků, protože to bude, světě div se, můj první trénink pod vedením trenéra, který se soustředí čistě jen na golmany. 

Zouzal: ,,Já očekávám náročné soustředění plné tréninků na florbalce a hodně hry. Budu se těšit na konfrontaci s elitou."

Jaké máte zkušenosti s podobnými akcemi, pro tebe, Beny je to první reprezentační akce, že?

Beneš: ,Zkušenosti s takovou akci nemám žádné. Jelikož jsem začal hrát florbalv podstatě v mužské kategorii, tak jsem neprošel ani žádnými jinými reprezentacemi."

Zouzal: ,,Na repre soustředění mužů jsem byl zatím pouze jednou a to na tom předešlém a jsem tedy rád, že jsem dostal další pozvánku. Potom mám zkušenosti s repre srazy v juniorech, ale to je asi trošku o něčem jiném."

Jaká byla reakce rodiny na vaši nominaci?

Beneš: ,,Rodina byla samozřejmě moc ráda. Nominaci mi práli již dříve, ale nikdy nepřišla. Přestože budeme těsně po narození druhého dítěte, tak ani manželka na vteřinu neváhala s podporou."

Zouzal: ,,Rodiče jsou samozřejmě velmi šťastní a pyšní, že mi taková pozvánka opět dorazila."

Co na vaši nominaci říkali spoluhráči, známí?

Beneš: ,,Spoluhráči reagovali asi stejně jako rodina. Jak spoluhráči, tak kamarádi jsou rádi, že jsem konečně tu šanci dostal a teď už to bude jen na mně, jak s tím soustředěním naložím."

Zouzal: ,,Zatím snad všichni spoluhráči nebo známí mají radost a přejí mi to."

Co byste poradili mladším spoluhráčům ze Sparty, kteří třeba mají také ambici do nároďáku?

Beneš: ,,Já jim nemám co radit, je mi 32 a mám před sebou první repre akci. Snad jen to, aby si ze mě nebrali příklad." :)

Zouzal: ,,Důležité je, aby je ten sport bavil a dělali ho na sto procent. Pak samozřejmě dřít, protože bez práce navíc, se nejlepším nestanete. A to nejdůležitější je asi nikdy se nevzdávat svých snů. Pokud si za tím půjdete, tak minimálně nějakou pozvánku do repre dostanete ."

Věříme, že se Benymu a Zouzímu bude na kempu dařit a nebude to poslední akce nároďáku, kde budeme moci naše hráče vidět.

Více se o reprezentačním srazu můžete dozvědět na oficiálním webu Českého florbalu ZDE.

Dále čtěte