Dvoudenní Sparta Skills camp před Prague Games pod hlavním vedením Marka Vojty

Marek Vojta se již plně věnuje své funkci v klubu. Jako šéftrenér elitních družstev, hlavní trenér juniorů a šéftrenér individuálního rozvoje Marek zasáhne také do klubových akcí, což je značná trenérská posila. ,,Jsme rádi, že máme Máru v našem klubu. Myslím si, že parádně zapadl do našeho kolektivu a nyní se už může ve Sparte plně věnovat své práci. Samozřejmě se s prostředím stále zžívá, ale od toho jsme tu my, abychom mu pomohli. Nejlépe člověk prostředí pozná, jakmile se do něj plně zapojí. Proto jsem rád, že Marek bude moci poznat naše hráče a trenéry v akci už nyní na dvoudenním Sparta Skills campu, který se koná před turnajem Prague Games 8.-9. července v hale Nový Porg," říká k nové trenérské posile Daniel Wertheim, provozní ředitel klubu.

26. červen 2019
Dvoudenní Sparta Skills camp před Prague Games pod hlavním vedením Marka Vojty

Sparta začíná takřka pravidelně před velkými turnaji pořádat takzvané Sparta Skills campy, které slouží jako příprava na turnaj, ale také jako akce ideální k individuálnímu růstu hráče. ,,Model, kdy před velkými turnaji pořádáme Sparta Skills campy se nám zdá dobrý hned ze dvou hledisek. Prvním hlediskem je načasování kempu, které se snažíme realizovat v době, kdy jsou hráči po určité herní pauze a druhým hlediskem je fakt, že chceme hráčům v našem klubu stále nabízet možnost ke zlepšení a individuálnímu růstu. První Sparta Skills camp jsme organizovali po novém roce před turnajem Prague Floorball Cup 2019, kdy měli naši hráči zhruba týdenní pauzu od tréninku z důvodu vánočních prázdnin. Nyní je kemp načasovaný v letním období, kdy se týmy věnují letní přípravě a čas strávený na florbalce je takřka minimální. Věříme, že díky kempu se nám podaří hráče dobře připravit na samotný turnaj a dále jim pomoci k individuálnímu růstu," říká k tomuto modelu kempů Daniel Wertheim.

Sparta Skills campy jsou vždy s určitým zaměřením, na co se mohou hráči, kteří se kempu před turnajem Prague Games účastní, těšit? ,,Tento Sparta Skills camp bude zaměřen převážně na střelbu. Díky menšímu počtu hráčů se budeme moci hráčům věnovat intenzivněji a více do detailu. Každého hráče čeká individuální rozbor jeho střelby, hráče můžeme nahrát, přesně mu ukázat, v čem by se měl zlepšit, co udělat jinak aby svou střeleckou dovednost zlepšil. Samozřejmě na kempu myslíme také na brankáře, kteří budou makat na udržení základního postoje v těžkých situacích a čtení hry protihráče," pochvalují si takový typ akce šéftrenéři.

Na kempu se představí hned dva noví trenéři, které Sparta přivedla do svého týmu. Prvním z nich je nový šéftrenér elitních týmů a individuálního rozvoje  Marek Vojta, který připravuje detailní sportovní program kempu a druhým trenérem je Jakub Borovský, který se zapojí v práci s brankáři. Hráči se mimo jiné mohou těšit na další trenéry Sparty jako jsou šéftrenéři Ojay Thomspon nebo Jan Marvánek, na kempu nebude chybět ani sportovní manažer Jaroslav Berka. Druhý den kempu na hráče čeká doplňkový program v podobě nejrůznějších her nebo také přátelských utkání, které budou na programu v úterý 9. července. 

Důležité je ještě připomenout, že kempu by se z největší části měli účastnit hráči a hráčky, které byli na daný turnaj nominovaní. Sparta ale na těchto kempech dává prostor také ostatním hráčům a hráčkám, kteří se například do finální nominace na turnaje nevešli a chtějí se kempu zúčastnit z důvodu individuálního růstu a zlepšování svých dovedností. Svou e-přihlášku mohou hráči a hráčky stále odevzdat skrz členskou sekci.

Sparta Skills camp se 8.-9. července se z důvodu rekonstrukce haly na Podvinném Mlýně bude konat na Praze 4 v hale Nový Porg.

#myjsmesparta

Dále čtěte