Podepsáno, Jakub Kolstrunk další posilou Sparty!

,,Těším se na kvalitní prostředí, kde se hráči mohou neustále posouvat dopředu a také na spolupráci se zkušenými hráči, jako je Milan Garčar nebo Radim Křenek, od kterých budu moci sbírat cenné zkušenosti" říká odchovanec Florbalu Ústí, kterého jste mohli v loňské sezóně vídat i v dresu FbŠ Bohemians, kde působil v rámci střídavých startů.

Muži A | 19. červen 2019
Podepsáno, Jakub Kolstrunk další posilou Sparty!

Kuba Kolstrunk alias ,,Kostra,, florbalově vyrůstal v Ústí, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi a byl po celou dosavadní kariéru tomuto klubu věrný. V sezóně 16/17 se Kuba významně podílel na postupu Ústí do Superligy, když v tehdejší sezoně dokázal nasbírat celkem 56 kanadských bodů. Postup řadí také mezi své největší dosavadní úspěchy ,,Mezi mé největší úspěchy bych zařadil bronzovou medaili z MS juniorů z roku 2015, postup s Ústím do Superligy a 1. místo na akademickém mistrovství světa 2018, kde jsem měl možnost si zahrát i s Ondrou Svatošem a Honzou Marvánkem."

Další sezónu tehdy dvacetiletý Kolstrunk poprvé nakoukl do nejvyšší soutěže, kde ukázal svůj potenciál a neztratil se ani v konkurenci těch nejlepších. 41 nasbíraných bodů hovoří jasně. Nicméně Ústí tehdy sestoupilo zpět do 1. ligy, o Jakuba byl enormní zájem superligových klubů, ale on se rozhodl zůstat v mateřském Ústí ,,Mám ke klubu vztah, vyrostl jsem tady od elévů a proto zůstávám" komentoval tehdy Kuba důvody svého setrvání v Ústí. V loňské sezóně jste Jakuba mohli vidět v dresu Bohemky, kde naskakoval v rámci střídavých startů. Talent, píle ani Kubova zarputilost nezůstala bez povšimnutí trenérů juniorské reprezentace před mistrovstvím světa 2015, kde nakonec čeští lvi vybojovali bronzové medaile.

A proč se Jakub rozhodl právě pro Spartu? ,,Podle mého je Sparta jeden z týmů, které udělaly velký krok dopředu a vnímám ji jako tým, který pracuje tvrdě, což se už začíná ukazovat i na výsledcích, když loni obsadili 3. místo. Chtěl bych dobře využívat své dovednosti ve hře jeden na jednoho, být dobře připravený fyzicky a nabrat zkušenosti od kvalitních hráčů v týmu. Zároveň bych chtěl poděkovat celému klubu Florbal Ústí za možnost se rozvíjet jako člověk a jako hráč, spoluhráčům a trenérům, kteří mě u florbalu udrželi po celá ta léta a věřím, že budou dál odvádět kvalitní práci jako doposud." hodnotí přestup Kolstrunk.

,,Jakuba jsem sledoval dlouhodobě, a měl jsem o něj zájem už v předchozích sezónách, teď to vyšlo i díky nedávnému příchodu Marka Vojty do Sparty, který v Ústí působil. Jakub je jeden z nejpracovitějších centrů, nevynechá žádný souboj, poctivý dříč a umí i skvěle zakončovat. Myslím, že skvěle zapadne do kabiny. Když vybíráme posily, nedíváme se pouze na herní dovednosti, ale i na celkovou osobnost hráče a Kuba skvěle zapadá do naší koncepce." komentuje příchod Kolstrunka hlavní trenér Ondřej Kašpárek.

Kubo, vítej na Spartě a přejeme hodně úspěchů v rudém dresu!

#myjsmesparta

Dále čtěte