Trnitá cesta za bronzem!

V sobotu 25.5. jsme se vydaly ve velmi brzkých ranních hodinách do nedalekých Kralup nad Vltavou na oblíbený turnaj – Kralupy Open.

Ženy | 27. květen 2019
Trnitá cesta za bronzem!

První utkání nás čekalo již v 7:00 proti domácímu týmu Kralup nad Vltavou. Čas se nám vůbec nelíbil, ale i přesto jsme v poměrně dobré formě a skvělé náladě vlítly na hřiště! První gól jsme daly již v první minutě zápasu, hned za ním následoval gól druhý, tématicky ve druhé minutě zápasu. Vypadalo to na gólovou smršť, nicméně tomu tak nebylo. Následovala chvíle, kdy se hrálo nahoru dolů. Poté se nám podařilo vsítit ještě dva góly a odcházely jsme do šatny s výhrou 4:0!

Po téměř dvouhodinové pauze nás čekal, nám již známý tým „Zahoď dres“ z jiného letního turnaje a to Nisaopen v Liberci. Věděly jsme, že toto utkání nebude nic jednoduchého. Hra byla důrazná, chodilo se často do soubojů. Soupeř byl často na balonku, avšak nám se úspěšně dařilo veškeré pokusy o střelu zmařit. V půlce zápasu, kdy byl stav stále nerozhodný jsme otevřely skóre utkání. Chvilku jsme toto skóre držely. Nicméně soupeřky se nenechaly zahanbit a povedlo se jim přesnou střelou pod víko, dorovnat skóre. Do konce zápasu se stav nezměnil, utkání tak skončilo 1:1!

Třetí zápas nás čekal opět neméně známý soupeř – Wizards. Jednalo se o loňského soupeře z finále na tomto turnaji, kdy jsme získaly stříbrnou medaili a o soupeře z ligy. Bylo jasné, že se nenecháme zastrašit. Nicméně, průběh zápasu tomu vůbec neodpovídal. Nedařilo se nám dostat se na půlku soupeře, nemluvě o naší produktivitě střelby. Hra se odehrávala především na naší půlce a o vítězi utkání rozhodly dva rychlé góly soupeřek a následné udržení tohoto stavu.

Poslední skupinové utkání bylo proti týmu Litvínova. Soupeř nám byl neznámý, ale my jsme si s ním dokázaly hravě poradit. Nejprve jsme vstřelily gól na 1:0. Poté se nám podařilo odskočit ještě o jeden gól, přesto se soupeřkám podařilo vsítit jeden gól. Na konci zápasu jsme přidaly ještě jeden gól a skóre tak bylo 3:1 pro nás. To jsme si chtěly udržet a také se nám to podařilo!

Následovala pauza a sledování utkání Wizards – Zahoď dres. Toto utkání jsme napjatě sledovaly, protože výsledek tohoto utkání byl důležitý pro náš postup do bojů o medaile! Po výhře Wizards jsme již věděly, že jako druhé ve skupině postupujeme!

V semifinále jsme se utkaly s týmem Světlé nad Sázavou, kde rozhodovaly především naše chyby a neproměňování šancí. Nejprve se týmu Světlé podařilo dát gól po samostatném úniku. Poté jsme se dostaly několikrát za obranu soupeře, avšak tyto šance se nám nepodařilo proměnit. To nás stálo spoustu energie a bohužel kvůli našemu nedůrazu, se podařilo soupeřkám vsítit ještě jeden gól 15 vteřin před koncem utkání. Tím soupeřky rozhodly o vítězi tohoto utkání.

Chvilka oddychu a čekalo nás utkání o bronz. Soupeřem nám byly opět Wizards, se kterými jsme hrály již ve skupině. Věděly jsme, že jim, ale nedáme nic zadarmo! A to bylo jasné již od začátku utkání! Hrály jsme až na krev. Podařilo se nám dát úvodní gól utkání. Netrvalo dlouho a soupeřky dorovnaly skóre. Další gól na sebe nedal dlouho čekat, povedlo se nám navýšit skóre a bylo to tak 2:1 v půlce utkání. Soupeřky se opět nedaly zahanbit a vstřelily opět jeden rychlý gól. Téměř 5 minut před koncem utkání se nám podařilo navýšit skóre ještě o jeden gól. To jsme chtěly udržet! 45 vteřin před koncem utkání to však vypadalo na naději Wizards vsítit gól z trestného střílení. Ale v brance byly vrata pro Wizards již zavřeny! Do konce utkání jsme soupeřky k ničemu již nepustily a z turnaje jsme si tak odvezly bronzové medaile!

-NJ-