Hráči A týmu začali letní přípravu nevšední akcí Sparta Day!

Klubová akce s názvem Sparta Day byla kromě jiného ve znamení hned několika důležitých událostí pro celou Spartu. Na domácí palubovce mohli diváci poprvé vidět první letní posilu Josefa Juhu, ale především se sparťanští fanoušci přišli rozloučit s odchovancem Ondřejem Svatošem. Ten ve Spartě prošel všemi mládežnickými kategoriemi, od elévů po A tým. Zažil s týmem jak úspěchy, tak boje o záchranu. Nyní se ,Sváťa, rozhodl pro změnu, kterou je nové zahraniční angažmá, když zamířil do švýcarského Unihockey Basel Regio.

Muži A | 23. květen 2019
Hráči A týmu začali letní přípravu nevšední akcí Sparta Day!

Píše se rok 2010 a sparťanský odchovanec Ondřej Svatoš, který do té doby ve Spartě prošel všemi mládežnickými kategoriemi, si připisuje svůj první start tehdy v Extralize. Tím začalo Sváťovo působení v mužském A týmu, o kterém snil už jako mladý, nadějný hráč. Celkem v můžské kategorii odehrál ve Spartě 9 sezón, v nich 234 utkání, ve kterých dokázal nastřílet 123 gólů a připsat 127 asistencí, což znamená průměrně více než bod na zápas v celkové bilanci. Sváťa nakoukl také do reprezentace, když na Škoda Cupu U19 v roce 2011 dokázal dvakrát skórovat a jednou asistovat. Za největší úspěch však Ondra považuje svůj titul mistra světa ze šampionátu akademiků v loňském roce, který se odehrál v Polsku a ze kterého si spolu s dalším sparťanským odchovancem Janem Marvánkem, odvezl zlatou medaili. 

Momentálně se již Ondřej Svatoš připojil ke švýcarskému týmu Basileje a začíná tak novou etapu nejen po sportovní stránce, ale i životní, kdy ho čekají nové výzvy. Celý klub děkuje Sváťovi za výkony, které ve Spartě předváděl a drží palce v novém angažmá!

Sparta Day byl také ve znamení představení klubové koncepční práce, kdy se návštěvníci mohli seznámit s prezentací jednotlivých bodů, ze kterých celá koncepce vychází. Cílem bylo přiblížit fungování klubu, způsoby tréninku a rozvoj mládeže.

Na akci se také sparťanské komunitě poprvé představila první letní posila, kterou se stal Josef Juha. Ten přinesl nejmenším sparťanům ukázat zlatou medaili z nedávného mistrovství světa juniorů, které se odehrálo v Kanadě a na kterém dovedl juniorskou reperezentaci v roli kapitána až k titulu mistrů světa.

V rámci akce se také uskutečnil turnaj s hráči A týmu, kteří vedli jednotlivé smíšené týmy složené z akademií Sparty. Celou akci si jak hráči, tak naše mladé naděje chválili. Brankář A týmu Martin Beneš dodává ke Sparta Day: ,,Líbilo se mi především spojení s mladými sparťany, na kterých bylo vidět, že si akci nesmírně užívají. Doufám, že se budeme pravidelně potkávat na domácích zápasech Sparty v nadcházející sezóně."

Děkujeme všem za účast!

#myjsmesparta

Dále čtěte