Sparťané zahájili turnajové léto na Tatran Cupu a hned to cinkalo

Turnajové léto se opět blíží, sparťanské týmy elévů a mladších žáků se představili na Tatran Cupu a začali ladit formu na velké letní turnaje. Jak se Spartě dařilo?

Sparťané zahájili turnajové léto na Tatran Cupu a hned to cinkalo

Mladší žáci:

Mladší žáci začali svůj turnaj pátečním duelem proti domácímu celku ze Střešovic. Spojený tým z Barrandova a Podvinného Mlýna šel do zápasu s velkým sebevědomím ukázat, kdo letos bude patřit k nejlepším týmům na turnaji. V půlce zápasu však skóre ukazovalo nerozhodný stav 2:2 a následná přesilovka Sparty skóre také nezměnila. Byl to naopak Tatran, který dokázal potrestat dvě chyby v obraně Sparty a získat tak cenné vítězství hned v prvním utkání. Sparťané měli jen pár hodin na to hodit úvodní porážku za hlavu a připravit se na další klíčový zápas proti Liberci. Na střídačku Sparty se v sobotním programu přidal všem známý trenér Radek ,,Papča" Križko, který vnesl do týmu ojedinělou atmosféru a na hřišti to bylo jednoznačně znát. Zápas o postupu do play-off proti Liberci mladí sparťané zvládli v poměru 9:5 a vyhlíželi tak soupeře do čtvrtfinále. Ještě ten samý den Sparta oslavila postup do semifinále, když ve čtvrtfinálovém duelu vyřadila z turnaje Prague Tigers výsledkem 3:2. Do semifinále Sparťané vlítli jako uragán a dařilo se i proměňování šancí. Sparťané poslali Black Angels do boje o třetí místo, když jednoznačně vyhráli semifinále 9:1 a slavili postup do samotného finále turnaje. Ve finále ambiciózní tým Sparty narazil na Mladou Boleslav, i když se Sparťané ujali vedení 2:0, Boleslav nic nevzdávala a dokázala srovnat na 2:2 a poté i na následných 3:3, o branku šťastnější byla právě Bolka, která nakonec ovládla finále 4:3 a Spartě nechala stříbrné medaile. ,,Turnaj ukázal, jak moc mají kluci chuť předvádět své skvělé výkony. Samozřejmě prohra ve finále trošku zamrzí, určitě jsme ale s turnajem spokojeni, protože herní kvalita našeho týmu byla velmi vysoká," hodnotí turnaj jeden z trenérů Daniel Wertheim.

Elévové:

Elévové vstoupili do turnaje pátečním zápasem proti Tatranu White. Spojený tým obou akademií šel do boje bez jakéhokoliv seznamovacího tréninku, avšak s obrovskou chutí zahrát si na velkém hřišti "pětkový" florbal (v lize hrají elévové pouze turnaje 3+1). Slabší soupeř umožnil našemu týmu nacvičit si základní principy hry a po výsledku 16:0 panovala v kabině veselá nálada. V sobotu čekal na náš výběr elévů o poznání náročnější program. Nejprve nás čekal Liberec, poté tým Prague Tigers a nakonec Mladá Boleslav. V prvním zápase s Libercem předvedl náš tým po první inkasované brance gólovou smršť a výsledkem 15:2 si získal velký respekt u soupeřů. Další zápasy však již tak hladké nebyly. Prague Tigers jsme porazili 7:4 a Mladou Boleslav 7:5. V posledním zápase se již evidentně projevovala únava po celém dni. Vítězství ve skupině nám za soupeře přisoudilo do semifinále tým Black Angels. Ve velmi napínavém a vyrovnaném utkání, které ovlivnilo zranění našeho tahouna Dana Večla (naštěstí se neukázalo jako vážné), jsme tentokrát tahali za kratší konec a prohra 4:6 nás odsoudila k zápasu o bronz proti týmu, se kterým jsme se utkali již ve skupině - Prague Tigers. V něm jsme se dokázali poučit z chyb z předešlého utkání a po jednoznačném průběhu (11:1) jsme se mohli radovat ze zaslouženého cenného kovu. ,,Do turnaje jsme šli s cílem osahat si florbal na velkém hřišti a naučit se základní principy hry, kam převedeme dovednosti získané na menším hřišti. To se myslím povedlo, velkou radost mám především z obrovského pokroku několika hráčů, kteří hráli pětkový florbal vůbec poprvé. Kluci předváděli po drtivou většinu turnaje pohledný florbal plný rychlosti a chuti předvést, co v nich je i proti týmům, které hráli pětkový florbal po celou sezónu. A za to jim patří zaslouženě bronzová medaile," shrnul letošní tažení Tatran Cupem Jan Marvánek.

Dále čtěte