Dorostenky na KralupyOpen berou zlaté medaile!

V neděli 5.5. se vydala výprava našich dorostenek do nedalekých Kralup nad Vltavou, kde sehrála turnaj netradičním systémem 3+1 v rámci zpestření konce sezóny.

Dorostenky | 7. květen 2019
Dorostenky na KralupyOpen berou zlaté medaile!

Vstup do turnaje ze strany dorostenek ovšem nebyl zdaleka tak růžový, jak by se mohlo zdát. Přesto, že v úvodním zápase proti domácím Kralupům na hřišti předváděly krásné akce, trápila je produktivita a veškeré sparťanské pokusy mařila domácí brankářka. Naopak domácím se ke konci zápasu podařilo výrazně přidat a i přes úvodní vedení Sparťanek skončil zápas prohrou 1:3. Obdobný průběh měl i druhý zápas proti Rokycanům, po rychlém vedení 1:0 se již dorostenkám nedařilo a zápas skončil stejným výsledkem jako předchozí, tedy 1:3. Poslední zápas ve skupině se dívky hájící rudý dres potkali s Kladnem, které znají z ligy. Po tvrdém boji o každý metr na hřisti svítil na konci zápasu na výsledkové tabuli výsledek 1:1. 

Ve skupině tedy skončily dorostenky na posledním místě a v semifinále na ně čekal její vítěz. Před utkání zněly pokyny trenérky Hrubé jasně - tentokrát nedat soupeři nic zadarmo, přitvrdit do obrany, zaměřit se na přesnost střelby a zabojovat o finále. Tyto pokyny plnily Sparťanky velmi zodpovědně a po základní hrací době bylo skóre 2:2. O finalistovi tedy rozhodly až samostatné nájezdy. Sparťanský tým v nich podržela skvěle chytající brankářka Magdaléna Valentová, která ze šesti nájezdů pustila pouze 2. Rozhodující nájezd proměnila sparťanská kapitánka Anna Křečková a holky se tak mohly radovat z postupu.
Ve finále na holky čekalo opět Kladno. Touha po zlatých medailích byla obrovská a tak do zápasu daly opravdu všechno. Po dvou krásných gólech a taktéž dvou brankách na straně soupeře musely ale opět rozhodnout až samostatné nájezdy. Sparta se mohla opět spolehnout na skvělou golmanku, kdy z pěti nájezdů pustila pouze jeden, oproti tomu sparťanské dorostenky dokázaly skórovat hned dvakrát a mohly se tak radovat ze zlatých medailí!

,,Za turnaj bych chtěla hráčkám poděkovat hlavně za to, že i po nepříznivých výsledcích ve skupině nepolevily a zabojovaly v druhé polovině turnaje. Na úspěch se pokusíme navázat na turnaji NisaOpen v červnu." říká trenérka Michaela Hrubá.

#myjsmesparta

Dále čtěte