,Zlatou tečku v budoucnu se Spartou napíšeme," říká kapitán Milan Garčar

A tým zakončil nejúspěšnější sezonu v novodobé historii klubu v semifinále proti Vítkovicím, i přesto, že se hráčům nepodařilo postoupit do vysněného Superfinále, jedná se o jednoznačný úspěch, který poslední léta ve Spartě nemá konkurenci. Hráči obdrží bronzové medaile za celkové třetí místo v letošním ročníku Tipsport Superligy. K celé sezóně jsme vyzpovídali jedny z největších opor týmu, kapitána Milana Garčara a jedničku sparťanské svatyně Martina Beneše.

2. duben 2019
,Zlatou tečku v budoucnu se Spartou napíšeme,

,,Základní část byla pro Spartu mimořádná. Bodový rekord, 12 vítězných utkání za sebou a v neposlední řadě nám těsně unikl Prezidentský pohár pro nejlepší tým. V play-off jsme potvrdili roli favorita a bezpečně přešli do semifinále, které nás ale bohužel v úplně zářivé formě nezastihlo. Vypadnutí před bojem o zlato bolí, ale soupeř nám ukázal, kde a jak velké rezervy máme a kolik práce nás ještě čeká, aby to příště mohlo být lepší. Celkově téměř perfektní ročník, bohužel bez zlaté tečky. Tu ale v budoucnu se Spartou napíšeme." říká sparťanský světoběžník Gary, který prošel těmi nejlepšími ligami světa.

Dalším veledůležitým článkem na cestě za broznovými medaile byla opora v brance a jeden z nejlepších superligových golmanů Martin Beneš, který sezónu s drobným odstupem hodnotí následovně: ,,Prožili jsme jednoznačně nejúspěšnější sezonu v moderní historii Sparty a všichni si tohoto počinu velmi vážíme. Konkurence na špičce Superligy je opravdu velká a každá medaile se počítá. Asi nás stále mrzí nedotažený útok na Prezidentský pohár, především poslední zápas základní části doma s Chodovem měl být výsledkově lepší. V playoff jsme již nebyli tak nebezpeční a hladoví jak bychom měli být. Semifinálový soupeř byl bohužel o mnoho kvalitnější a zkušenější a zaslouženě postoupil do Superfinále. Letos jsme si ověřili, že opravdu záleží v průběhu sezony na každém detailu, protože i třeba jeden proměněný nájezd v tom posledním utkání základní části by nám dal obrovskou výhodu do playoff a dnes bychom se možná připravovali na superinálový den. Každopádně neskládáme zbraně a zkusíme tento vrchol sezony našim fantastickým fanouškům nabídnout v příští sezoně, kdy se Superfinále vrací do Prahy! Děkujeme za podporu v průběhu celé sezony a těšíme se na tu nadcházející!" říká sparťanský srdcař a také otec Martin Beneš.

Další ohlasy, obsáhlejší rozhovor s trenérem Sparty Ondřejem Kašpárkem, ve kterém zhodnotí sezónu a epizody ,,A co dál, hádej a co dál", ve kterých Vám budeme postupně oznamovat změny v týmu a novinky pro nadcházející sezónu, pro Vás chystáme.

#myjsmesparta


Dále čtěte