Osmý turnaj juniorek na Radlicích

Jeden parádní zápas a tři povinné body

17. březen 2019
Osmý turnaj juniorek na Radlicích

První zápas jsme nastoupili proti lídrovi soutěže týmu Black Angels. Čekali jsme náročný zápas a byli jsme odhodlaní je porazit. Už minulý vzájemný zápas k tomu nebylo daleko.

V první třetině jsme ustáli oslabení, které jsme zahráli velmi dobře. Bohužel jsme v této třetině inkasovali a prohráli ji (0:1). Do druhé třetiny jsme nastoupili zhurta a už po necelé půlminutě bylo vyrovnáno po gólu Martiny, na který nahrávala Kačka (1:1). A za dalších devatenáct vteřin už jsme vedli, kdy se trefila Stela po nahrávce Kiki (2:1). Bohužel jsme i přes dobrou hru vedení neudrželi, dostali jsme dva góly (2:3).

Do třetí třetiny jsme nastupovali s tím, že musíme udržet nastavené tempo a zlepšit zakončení. Šance jsme měli, ale končily na dobře chytající gólmance. Naše gólmanka se nenechala zastínit a předváděla taky skvělé zákroky. I přesto v naší bráně skončil ještě jeden gól, kdy jsme zvládli další oslabení, ale chvíli po jeho skončení nám to tam padlo - 2:4.

Za tento zápas zaslouží holky velkou pochvalu, protože ho odehrály velmi dobře a jediné, co chybělo, byly body.

Sestava: Rohlíčková - Lukovská (1+0), Grundová, Novotná (0+1), Mervartová - Červenková, Voštiarová “C”, Jelínková, Walderová (0+1), Kašpárková (1+0), Vojtková

https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=246392&type=1

Druhý zápas měl být značně jednodušší. Proti nám nastoupilo jen torzo Mladých Nadějí.

Přijely s šesti hráčkami do pole a gólmankou. Takové zápasy bývají dost ošidné. Hrozí podcenění soupeře, hra na půl plynu s očekáváním, že to půjde samo. A právě tak to na hřišti vypadalo. Naštěstí jsme ustáli oslabení (už třetí v tento den) a následně jsme čelili nájezdu. S tím si Majda výborně poradila. Přesto nakonec první gól padl do naší brány (0:1). O vyrovnávací branku se postarala Ája (1:1). Do vedení jsme šli po gólu Zuzky, které nahrávala Hanka (2:1). O další navýšení se zasloužila Ája (3:1).

Ve druhé třetině bylo proti nám odpískáno další trestné střílení, které tentokrát soupeřka proměnila a snížila (3:2). Aniž bychom nějak výrazně zlepšili hru, podařilo se nám odskočit o čtyři branky. Nejprve se trefila Áďa po nahrávce Zuzky (4:2). Pak Kačka po nahrávce Áďi (5:2). A svůj třetí gól v tomto zápase přidala Ája z nahrávky Laury (6:2).

Do třetí třetiny jsme nastupovali s tím, že už se musí na soupeřkách projevit únava a začnou odpadat, čehož se pokusíme využít a dovedeme zápas do konce s jednoznačným výsledkem. Nechtělo se nám tomu věřit, ale nejen že soupeřky neodpadly, přestože střídat mohla vždy jen jedna, ale stále hrály aktivně s nepříjemným napadáním. A kolikrát dobíhaly míčky dřív než naše hráčky, což je pro nás k zamyšlení. Gólově jsme se naštěstí prosazovali už jen my. Nejprve Bára přihrávkou vyzvala ke čtvrtému gólu Áju a ta možností nepohrdla (7:2). Pak přihrávkou Báry nepohrdla ani Kačka (8:2). A konečný výsledek pečetila gólem Laura - 9:2. Pár šancí v závěru ještě bylo, ale zřejmě se nikomu nechtělo na příští turnaj péct, takže desítka tentokrát nepadla. Ale bez občerstvení, díky Áje a jejímu hattricku, stejně nezůstaneme:-)

 Sestava: Valentová - Lukovská, Grundová(1+1), Novotná, Mervartová (1+1) - Červenková (4+0), Voštiarová “C” (1+1), Jelínková (0+2), Walderová (2+0), Kašpárková, Vojtková (0+1)

https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=246389&type=1


Zápas s Black Angels ukázal, co jsme opravdu schopni zahrát. Škoda je, že to nezvládáme předvést v každém zápase. Na posledním turnaji, který nás čeká 7.4. na Barrandově, bude potřeba odehrát oba zápasy na maximum, pokud chceme pomýšlet na celkové třetí místo.




RJ