Turnaj žen v Kunraticích

Po třítýdenní pauze se v sobotu 9.3. odehrál další turnaj ženského týmu Sparty. Čekaly nás těžké zápasy s „béčky“ týmů z extraligy, nejprve tým Panthers a poté stejně jako muži ve čtvrtfinále jsme si zahrály proti Bohemce.

14. březen 2019
Turnaj žen v Kunraticích

Naše předchozí výsledky zápasů proti Panthers nejsou zrovna přívětivé, ale tentokrát to docela stálo za to. Zápas začíná slibně, dostáváme se často k míčku a daří se nám vytvářet si šance. To se daří ale i soupeřkám a náš tradiční nedůraz před bankou nás ve 4. minutě stojí gól. Útočné duo Mečoun – Krista na sebe nenechá dlouho čekat a v 5. minutě je srovnáno. Tím ale gólová radost z naší strany končí, dostáváme se do šancí, ale nedaří se nám je proměňovat. Ještě před koncem první třetiny dostáváme nešťastný gól po zemi, a tak jdeme do šaten za stavu 1:2.

Druhá třetina se nese v podobném duchu, dlouhé minuty trávíme na polovině soupeře, ale ovoce to nenese. Nepomůže ani dobře rozehraná standartka ze středu hřiště, kdy Laura trefuje jen bránící hráčku, šanci má i Bára Houšková po ťukačce Naty a Laury a zase nic. A jak se říká nedáš, dostaneš. Dobře trefená mezera u tyčky od Škvorové a je to 1:3.

Do třetí části zápasu jdeme s jasným cílem – dát konečně gól. Soupeřky nám ale nedávají nic zadarmo, nestojí o snížení na rozdíl jednoho gólu, a tak máme plné ruce práce i v obraně. Přesto si vytváříme šance i dopředu a slušně kombinujeme na polovině soupeře. Několikrát je blízko gólu Naty, Krista míjí úplně odkrytou bránu po nahrávce zpoza brány, ale dneska nám prostě není souzeno. Navíc inkasujeme další gól z protiútoku a šance na vyrovnání se nám pomalu vzdalují. Panthers nám věnují ještě 2 minuty přesilové hry, ale ani to nám nepomůže. Soupeř má dnes, jak se říká, víc štěstí než rozumu. Po urputném boji nakonec prohráváme 1:4, ale není se za co stydět, šance tam byly, teď ještě je proměňovat.

https://online.ceskyflorbal.cz...

Pauza na svačinku, pletení copánků a je čas na zápas proti FbŠ Bohemians B. Jak někdo trefně napsal do online přenosu – tohle je zápas „mladá krev vs. zkušenosti“. Víme, co máme čekat, a už jsme s tímhle týmem odehrály několik vyrovnaných utkání, ale vždy jsme nakonec tahaly za kratší konec, takže nastal čas to změnit. A konečně dát nějaké góly. 9 minut čekání stálo za to a do vedení nás posílá Míša. Avšak ne na dlouho, půl minuty a je vyrovnáno po rozehrávce soupeře z rohu, kterou jsme špatně rozebraly a Theodosisová to umí trefit, hezky k tyčce. První třetina tedy končí vyrovnaně, 1:1.

V druhé části dáváme soupeřkám spoustu šancí, ale díky skvělým zákrokům Terky udržíme vyrovnaný stav. V 8. minutě bráníme oslabení kvůli vyloučení Em za zbytečné sekání u mantinelu, už zase. Dvě minuty ve čtyřech i následný tlak soupeře přečkáme bez úhony, když nepočítám modřiny od zblokovaných střel a jiné bolístky. Před koncem třetiny se konečně prosazujeme a pěkný gól dává Ája po nahrávce Naty. Tradičně nám vedení dlouho nevydrží a 13 sekund před koncem třetiny dostáváme dnešní druhý smolný gól po zemi.

Třetí třetina tedy bude boj. Deset vteřin stačí Lauře na to, aby i s kvalitním kotoulem přes gólmanku vrátila vedení na naši stranu. Vyloženě gól pro diváky. A jako kdybychom najednou zjistily, jak se vlastně trefuje brána, další gól zametá do brány Krista po nahrávce od Mečouna. Tahle nahrávka šla až, řekla bych, s chirurgickou přesností na čepel, to nešlo netrefit! Další parádičku předvedla Naty, vzala míček od Laury už někde na polovině a pak proběhla půl hřiště jednoruč zakončuje do sítě. Aspoň malá útěcha za zlomenou hokejku z prvního zápasu. Skóre 5:2 a do konce zápasu 5 minut. Soupeřky vstávají z mrtvých a poslední minuty zápasu jsou velmi náročné. V tlaku se daří Bohemians snížit na 5:3 a poté se dlouho bráníme proti 6. Tentokrát si ale náskok vzít nenecháme a bereme cenné body za vítězství 5:3.

https://online.ceskyflorbal.cz...

Příště se těšíme v sobotu 23.3. a hrát se bude proti Prague Tigers a Wizards DDM Praha 10. Úvodní hvizd v 8:00, takže určitě všichni doražte!

Em