Ženy bodovaly v Kunraticích

V neděli 20. ledna odehrály sparťanské ženy další dva zápasy – proti Novému Strašecí a proti Ovocným Bázím z Mladé Boleslavi. Z předchozích vzájemných utkání s těmito týmy jsme vyšly v obou případech vítězně a rozhodně jsme na to chtěly navázat.

22. leden 2019
Ženy bodovaly v Kunraticích

První zápas proti Novému Strašecí začínal nemilosrdně už v 8 hodin ráno. Tým ze středních Čech by se dal charakterizovat jako rychlý, v soubojích tvrdý soupeř a také hned od první minuty svou charakteristiku potvrzoval. Již od začátku zápasu napadají hráčky Nového Strašecí naši rozehru za bránou a nedaří se nám příliš to, co jsme trénovaly. Neklid na hokejkách nás stojí gól ve 2. minutě hry. Dál se hraje nahoru dolů, šance jsou na obou stranách. Po nahrávce Míši zpoza brány dává první gól Krista, jako vždy dobře postavená v předbrankovém prostoru. Je vyrovnáno, ale ne na dlouho. Za 20 sekund a další chybu v obraně dostáváme gól. V následujících pasážích zápasu máme, jak se říká, víc štěstí než rozumu, když úplně osamocená hráčka na pravém mantinelu několikrát netrefuje úplně odkrytou branku. Na druhé straně naopak znovu skóruje Krista, potom co šikovně obíhá branku a zašupuje míček za záda nic netušící gólmanky. Velmi dobře v útoku kombinuje trio Naty-Laura-Martina, zejména Marťa rozdává pěkné přihrávky na všechny strany, a i díky tomu dává Naty po nahrávce Laury žabku po tyčce a vrací nám ke konci 1. třetiny vedení 3:2. Do druhého dějství vstupujeme lépe, než soupeř a po druhém gólu Naty vedeme o dvě branky. Poté skvěle odbráníme oslabení za vyloučení Kiki, jenže po nedůrazu před brankou při hře 5 na 5 vzápětí inkasujeme. Následuje početní výhoda pro Spartu, klasický kámen úrazu. Necháme soupeřkám víc prostoru než při vyrovnané hře a trestem nám je vyrovnání na 4:4. Třetí třetina tedy bude boj. Vedení nám vrací ve 35. minutě pěkným gólem Míša, po nahrávce Kristy. Máme ale stále zmatky v obraně, a tak je zanedlouho vyrovnáno, nešťastným gólem po tyčce. Nedá se nic dělat, začínáme zase od nuly. Tentokrát má víc štěstí soupeř a proměňuje zdánlivě neškodnou střelu od poloviny 4 minuty před koncem zápasu. Získáváme znovu početní výhodu, kterou tentokrát zvládáme lépe než tu předchozí, ale ani to bohužel nestačí a s Novým Strašecím prohráváme 5:6.

https://online.ceskyflorbal.cz...

Následuje dlouhá pauza a ke druhému zápasu nastupujeme až ve 14:00. Bohužel nás opouští jeden z obránců z předchozího zápasu – Hanka se jede domů učit Ústavní právo(držíme palce, za zvládnutí zkoušky! :-) ). Začínáme trochu rozpačitě, na rozdíl od předchozího zápasu to musíme být my, kdo tvoří hru. Naštěstí se rychle oklepeme a ve 2. minutě otevírá skóre zápasu Terka, která po nahrávce Laury dává krásný gól ze středu přímo do odkryté brány. Herně máme sice v tomto zápase navrch, ale díky tomu, že příliš přidržujeme balónky a máme pomalou rozehru, nás soupeřky na dlouhé minuty zavírají před naší bránou. Trochu se štěstím, často díky skvělým zákrokům Terky v brance, udržíme vedení a v 8. minutě dává Ája gól po nahrávce Kristy, ze stejného místa jako předtím Terka. Soupeř to ale rozhodně nebalí a po dalším našem zaváhání s rozehrávkou snižuje na 2:1. Do konce třetiny přidává gól Míša a jdeme do kabin za stavu 3:1 pro Spartu. Ve druhé třetině zvyšujeme náš náskok, nejprve se trefuje Krista po nahrávce Míši a potom Naty vystihne nepřipravenou gólmanku soupeře a po úniku po mantinelu zvyšuje již na 5:1. Oproti prvnímu zápasu se nám daří více se dostávat do volných prostorů bez balónku a také zrychlujeme rozehrávku. Ke konci třetiny jsme připustily ještě malé zaváhání v obraně v situaci dva na jednoho, ale Terka naštěstí pohotově zasahuje a skóre se nemění. Ve třetí třetině bráníme druhé oslabení tohoto dne, tentokrát je vyloučena Em za velmi viditelné sekání u mantinelu. Obranné postavení držíme dobře, ale bohužel 10 sekund před koncem přesilovky trefuje dobře postavená hráčka soupeře přesně pravý růžek naší brány a je to 5:2. Tentokrát si ale nenecháme náskok vzít, dál pěkně kombinujeme dopředu a dostáváme se do zajímavých šancí. Některé zmaří gólmanka soupeře, některé si zmaříme samy. Šestý gól přidává Krista po nahrávce Báry Jelínkové a chvíli před koncem na konečných 7:2 upravuje Naty po nahrávce Em a dalším úniku po mantinelu.

https://online.ceskyflorbal.cz...


Z druhého zápasového dne roku 2019 tedy odvážíme 3 body. Samozřejmě máme stále na čem pracovat, ale i tak hodnotíme zápasy v závěru celkem  pozitivně a těšíme se na další kolo. To nás čeká 3. února na Kotlářce a
určitě to bude stát za to!


Em