Čtvrtý turnaj juniorek v Budějovicích

Daleká cesta na jih Čech

27. prosinec 2018
Čtvrtý turnaj juniorek v Budějovicích

Ke čtvrtému ligovému turnaji jsme se vypravili na celý den do předvánočních Českých Budějovic. Opustili jsme florbalový region Prahy a středních Čech a putovali na jih.

V prvním zápase jsme se v obědovém čase utkali s týmem Panthers Praha.

Úvod zápasu nám vůbec nevyšel. Ještě neuplynula ani minuta a už jsme prohrávali. Snažili jsme se vyrovnat, ale místo toho jsme dostali druhý gól. O náš první gól se postarala Martina, která nahrávala Adéle H. (1:2). Jenže soupeřky udeřily ještě dvakrát a po první třetině jsme prohrávali o tři góly (1:4).

Do druhé třetiny jsme chtěli vlítnout a výsledek otočit v náš prospěch. Bohužel herně jsme to nepotvrdili. Nekvalitní přihrávky, špatné zpracovávání míčku, bídná komunikace, prostě nic co by nám mělo pomoct udělat něco s výsledkem. Dostali jsme další dva góly a vypadalo to, že je po zápase (1:6).Naštěstí se začalo dařit střelecky Martině, která hýřila aktivitou. Nejprve snížila bez asistence a pak využila přihrávku Báry (3:6). Do konce druhé třetiny ještě dala gól Zuzka (4:6).

Zápas jsme chtěli vyhrát a dokázali jsme se vrátit do hry i gólově. Takže úkoly do třetí třetiny byly jasné. Bohužel nás opět zaskočily soupeřky, kdy jsme hned z kraje inkasovali (4:7). Pak jsme nezvládli ubránit oslabení a bylo to zase o čtyři góly (4:8). Jenže se probudila Martina, která přihrála na gól Adéle H. (5:8). Pak další gól vstřelila po přihrávce Stely (6:8).

Do konce zápasu zbývaly dvě minuty a kousek. Vzali jsme si time-out a šli jsme do toho, že to otočíme. Podařilo se nám snížit ještě o jeden gól, který dala Martina po přihrávce Áji. Víc už se nám bohužel nepodařilo - 7:8

Především byla škoda nezvládnuté první třetiny, kterou jsme jako jedinou prohráli. Ale nebylo to jen o této třetině, celý zápas byl odehraný bídně až na světlé chvilky. Povzbudivé je, že jsme dokázali soupeřkám nastřílet sedm gólů, kdy doposud dostaly v jednom zápase nanejvýš čtyři.

Sestava: Valentová - Červenková (0+1), Mervartová (1+0), Voštiarová “C”, Walderová, Novotná, Lukovská (0+1), Grundová, Jelínková (0+1), Hašková (2+0), Kašpárková (4+2)

https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=234381&type=1



Druhý zápas nás čekal za víc jak čtyři hodiny!! V pozdním odpoledni jsme nastoupili proti TJ Lokomotiva Rakovník.

Pokud jsme nechtěli odjet z takové dálky bez bodu bylo potřeba tento zápas nepodcenit a jít si za svým. Herní převaha byla vidět od začátku, přesto jsme si museli na první gól počkat až do páté minuty, kdy se prosadila Ája z přihrávky Báry (1:0). V tu chvíli určitě nečekala, jaký koncert rozbalí a že bude u osmi gólů. Po dalších pěti minutách přidala druhý gól, na který jí přihrávala Martina (2:0). Jenže pak přišlo naše polevení, čehož soupeřky náležitě využily a během půl minuty vyrovnaly (2:2). Tímto výsledkem skončila první třetina, s čímž jsme nemohli být vůbec spokojeni. V prvním zápase s tímto soupeřem jsme dokázali nastřílet jedenáct gólů a dostat jen jeden. Takže ve druhé třetině jsme chtěli zlomit odpor soupeřek a rozhodnout zápas. No...to bychom však museli předvést tomu odpovídající florbalové dovednosti. Dali jsme pouze jeden gól, který po přihrávce Stely vstřelila Ája (3:2).

Přišla třetí třetina a v té se strhlo střelecké peklo. Padlo celkem devět gólů. Nejprve soupeřky opět vyrovnaly (3:3). Pak přidala Ája z přihrávky Stely další gól (4:3). Jako další se dvakrát za sebou prosadila Martina, která navázala střelecky na první zápas, u obou gólů jí asistovala Adéla H. (6:3). Pak svůj střelecký koncert zakončila Ája svým posledním gólem v tomto zápase, na který jí přihrávala Adéla H. (7:3). Ája se rozhodla, že na své konto přidá ještě nějaké asistence a třikrát nabila Lauře, která se konečně střelecky chytla a tím dala v závěru dne hattrick. Soupeřkám se mezitím podařilo dát ještě jeden gól a bylo vymalováno - 10:4.

Na příštím turnaji budou velké hody, dva hattricky a desátý gól to u nás v týmu nezůstává bez odezvy, že? :-)

Sestava: Valentová - Lukovská (0+2), Grundová, Voštiarová “C” (3+0), Walderová, Novotná, Červenková (5+3), Mervartová, Jelínková (0+1), Hašková (0+3), Kašpárková (2+1)

https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=234377&type=1

Škoda prvního zápasu, kdy jsme při větším nasazení, vyvarování se chyb a zvládnutí základních věcí lépe, mohli odejít s vítězstvím. To se nakonec gólově jasně povedlo ve druhém zápase. Nastřílených 17 gólů je slušná vizitka a budeme doufat, že to vydrží i do dalších zápasů.

Příští turnaj nás čeká už v novém kalendářním roce.

Chtěl bych tímto popřát všem hráčkám, rodičům a rodinným příslušníkům, kteří nás podporují, vše dobré do nového roku !

Těšíme se na vás 12.1. v Čakovicích.



RJ