Elévky opět ve finále 1. koše

Sparťanky si po čtvrté v řadě zahrály finále prvního koše a tentokrát berou druhé místo.

27. listopad 2018
Elévky opět ve finále 1. koše

Trochu netradičně v odpoledních hodinách se v neděli 25.11. konal další turnaj elévek, znovu na chodovské Jedenáctce. Našimi soupeřkami byly opět holky z Black Angels a pro druhý zápas ve skupině tým Ivanti Tigers Jižní Město.

Naše tradiční gólmanka Terka Gorgolová bojovala dnes za tým RED v poli, a tudíž se holky v brance střídaly. Jako první brankářskou helmu nasazuje Mia. Zkušeně si hlídala tyčky a zničila mnoho šancí soupeřek. První polovinu vyhráváme snadno 6:1, hezké góly dává Adélka a Mája Dryáková. Druhá půlka je trochu rozpačitá, chybí nám hezké kombinace z té první a zbytečně držíme balónek místo toho, abychom si nahrávaly. I tak přidáme další góly a odnášíme si vítězství 10:5.

Na druhý zápas do branky usedá Anetka. Zápas s Tigers je vyrovnaný, góly padají na obou stranách. Problémy nám trochu dělá dostupovat hráčky v obraně. Krásný gól po backhandové kličce dává Áňa, další góly přidává opět Adélka a i Mia. Ve druhé polovině zápasu získáme zápas na svou stranu, další góly přidává Maruška Klimová, která završuje hattrick, a vítězíme 8:4.

Čeká nás tradiční finále s Boleslaví, do gólmanského se oblíkne Maruška Klimová a jdeme na to. Zápas je tradičně vyrovnaný, první polovina končí 1:1. Maruška v brance předvádí neskutečné zákroky a drží naše šance. Prohráváme sice už 1:3, ale díky gólům Mii se nám daří vyrovnat. V obraně dobře bojuje Páťa a i za cenu faulů a bolístek nepouští soupeřky k míčku. Poté bohužel znovu skóruje Boleslav a ani oddychový čas a zamíchání se sestavou bohužel nestačí, tentokrát prohráváme 3:4 a patří nám konečné druhé místo v koši.

Rozhodně není třeba věšet hlavu, holky chválím za pěkně odehrané zápasy. Příště nás čeká odveta v Mladé Boleslavi, po krátké reprezentační pauze, tedy až 16.12. Předtím se můžeme těšit ještě na zápas A-týmu v pátek 14.12., kde mají holky roli patronů a bude to stát za to!

Míša

Dále čtěte