,,Měli jsme působit suverénněji,'' hodnotí reprezentanti zápas s Boleslaví

Sparta v sezoně 2018/2019 utrpěla první porážku v základní části. Mladá Boleslav si z Prahy odvezla všechny tři body po výsledku 5:1. My jsme vyzpovídali hned tři hráče Sparťanského kádru, kteří zanedlouho zasáhnou také do Mistrovství světa ve florbale, které je na programu 1.-9. prosince 2018 v Praze. ,,Proti Mladé Boleslavi jsme měli působit suverénněji, shodují se reprezentanti Garčar, Ujhelyi a Pažák.

21. listopad 2018
,,Měli jsme působit suverénněji,'' hodnotí reprezentanti zápas s Boleslaví

Ahoj, jak se vám po delší době opět hrálo doma, před domácím publikem?

Garčar: Přišlo hodně fanoušků a byla skvělá atmosféra. Mimořádný zápas, který byl ale bohužel mimo naši kontrolu.

Ujhelyi: Před domácím publikem se vždy hraje výborně a včera to nebyla výjimka. Jsme velmi rádi, že diváci přišli v tak hojném počtu a děkujeme jim   za projevenou podporu i přes nevydařený zápas.

Pažák: Jsem rád, že jsme si konečně po dlouhé době zahráli před domácím publikem, které nás hnalo za výhrou až do samotného konce zápasu i přes nepříznivý stav. Jsem trošku zklamaný z prohraného zápasu. Myslím, že jsme vůbec nepředvedli naši hru a obětavost, která nás zdobí.

Sparta chtěla prodloužit šňůru vítězství, to se nepodařilo, kde se vyrovnaný zápas lámal?


Garčar: 
Prakticky od prvního střídání jsme soupeři ukázali naši nervozitu a nechali jej trvale tlačit na naše obranné postavení. Bohužel jsme příliš brzy inkasovali a i to nás nepříjemně zaskočilo a brzdilo.

Ujhelyi: Jednoznačně jsme chtěli zakončit tuto část ligy před reprezentační formou vítězně. Mladá Boleslav však podala velmi kvalitní, účelný výkon, na který jsme nestačili. Od prvního střídání jsme působili mírně ustrašeným dojmem, pod co se podepsali chybné rozhodnutí a zbytečné ztráty. Boleslav nám následně odskočila a nedovolila nám gólově se prosadit a zápas zdramatizovat.

Pažák: Šňůra se přetrhla, což je na jednu stranu možná i dobře, aby jsme dostali do sebe impulz pro ještě lepší práci na další zápasy. Boleslav byla efektivnější v mnoha herních činnostech, nejvíce při pohybu a zakončení.

Co mohla Sparta v utkání udělat lépe, jinak?


Garčar: 
Měli jsme hrát rychleji a sebevědomě. V některých částech utkání jsme byli až příliš pasivní a dávali MB hodně prostoru. Z vypracovaných šancí jsme nebyli produktivní a právě to je v podobných soubojích jeden z klíčových bodů.

Ujhelyi: Asi předvést větší hlad po vítězství. Zároveň s jedním gólem je opravdu těžké porazit takového soupeře jako je Boleslav. Říká se to sice jednoduše, ale měli jsme zefektivnit přechody do útoku a samotné zakončení.

Pažák:
 Mám pocit, že jsme mohli být více hladoví po gólech a určitě působit suverénněji. Musím být sebekritický a přiznat, že můj začátek a dvě skákavé přihrávky je hned museli dostat do zápasu. Toho jsem se měl vyvarovat.

Co říkáš na patronaci mladších žáků Barrandov? Všiml jsi si obrovského vzkazu na tribuně?


Garčar: 
Ano, krásné provedení, moc se mi líbilo. I kvůli nim jsme měli předvést více.

Ujhelyi: 
Velmi se mi tento projekt líbí a určitě nejsem jediný. Mladším žákům z Barrandova děkujeme za vynaloženou námahu spojenou s přípravami. Nápis rozhodně nešlo přehlédnout.

Pažák: Patronace se mi zdá jako úžasný projekt, který propojuje ,,A" tým s mladšími kategoriemi. Je to něco co například velmi chybí na Slovensku. Samozřejmě obrovský transparent jsem viděl hned při nástupu.

Spartu čeká 14.12. doma FBC Ostrava, jak bude Sparta pokračovat v přípravě?


Garčar: 
Čeká nás intenzivní tréninkový program, kde se budeme snažit pracovat na detailech hry, tak abychom vstoupili po MS znovu na vítěznou vlnu. Jedna série skončila, ale jednoznačně chceme začít novou a Ostravu porazit. Zároveň teď bude i prostor alespoň drobně odlehčit a ve volném čase si společně zahrajeme hokej.

Ujhelyi:
 Budeme se snažit oddychnout, ale hlavně nepolevit v přípravě, aby jsme na zápasy, které nás čekají po pauze byli stoprocentně připraveni. Přesný plán ještě nevím, ale náplň tréninků, který nám zatím trenéři připravili, by měla být pestrá.

Pažák:
 Po náročném týdnu si dáme určitě nějakou mimoflorbalovou aktivitu, která nám vyčistí hlavy. Potom se opět vrhneme do tvrdé práce, aby jsme se dostali zpět na vítěznou vlnu.

Máte před MS a nyní už se určitě budete soustředit na tuto akci, jaké máte očekávání?

Garčar: Obrovské, protože domácí šampionát je naprosto jedinečná sportovní událost. Jednu podobnou zkušenost už mám za sebou a sám jsem zvědavý jak moc se letošek bude od roku 2008 lišit, jak intenzivní celá akce bude.

Ujhelyi: Je to tak, od ukončení zápasu s Boleslaví už mám v hlavě jen MS. Velmi se těším a věřím, že pro slovenský florbal získáme další úspěch v podobě nejlepšího dosaženého umístění.

Pažák: Za poslední roky se náš slovenský florbal zrychlil, je účinnější a v důležitých momentech to nestojí jen na dvou nebo třech hráčích. Máme silné individuality, které se v důležitých momentech dokáží semknout a tahat za jeden provaz. Malé finále by mělo být od 5. místo, horší umístění bude velkým zklamáním. V neposlední řadě očekávám perfektní atmosféru.

Na co se na MS nejvíce těšíš? Jakou máš roli v týmu?


Garčar:
 Na podporu fanoušků, rodiny, na skvělou atmosféru, kterou samo o sobě každé mistrovství má, ale jen pro domácí hráče má absolutně jinou úroveň. O pozici v týmu se budeme spolu s realizačním týmem bavit na nadcházejícím soustředění.

Ujhelyi: Těším se na partu, "domácí" prostředí a celkově na atmosféru MS, která bude určitě výborná a samozřejmě na kvalitní a náročné zápasy. Máme vyrovnaný kádr, předvedeme dobrý florbal. V týmu bych měl patřit k velmi vytěžovaným hráčům. Věřím, že se mi tuto pozici podaří naplnit. Hlavní je však úspěch celého týmu, pro který předvedu maximum.

Pažák: Nejvíce se těším na naší partu a na zápasy na vysoké úrovni, kdy budeme v roli outsidera. Také můžeme přepsat historii florbalu na Slovensku, což nás velmi žene vpřed. Na hřišti se ode mě určitě očekávají dobré výkony v útoku se silným duom Čonkom a Dudovičom, mimo to pobavit spoluhráče nějakou vtipnou připomínkou. 

Mistrovství světa startuje v sobotu 1. prosince, finálové boje uvidíme v neděli 9. prosince. Držíme našim hráčům palce a sledujte je s námi!


Dále čtěte