Elévky zůstaly o víkendu bez porážky

Tým elévek hájící barvy Sparty v prvním koši vyhrál o víkendu všechny zápasy a do příštího turnaje mu patří zasloužené první místo.

13. listopad 2018
Elévky zůstaly o víkendu bez porážky

Třetí ligový turnaj elévek v sobotu 10.11. se odehrál opět na hale Jedenáctka. Našimi soupeřkami byly nejprve holky z Black Angels a potom nováčci v prvním koši, Panthers Praha.

Do prvního zápasu proti Černým andělům vstupujeme v takovém rozpačitém tempu. I trochu se štěstím se nám podaří vytvořit si dvougólový náskok v první poločase díky gólům Mii a Adélky. V druhém poločase se nám ale příliš nedaří, skóre udržíme hlavně díky skvělým zákrokům Terky v bráně. Sice nepřidáme žádný gól, naštěstí ani soupeř a odnášíme si výhru 4:2.

Druhý zápas proti Panthers se nese v úplně jiném duchu. Soupeř má převážně mladší hráčky v sestavě, a tak bereme do rukou otěže zápasu a na konci svítí na tabuli skóre 20:0 pro Spartu. Nutno podotknout, že za některé zakončení a kombinace holek, by se nemuseli stydět ani v A-týmu. Anička a Áďa předvádí skvělé kombinace, které pak Mia sype do brány, stejně tak Maruška Dryáková vytváří dobré šance pro druhou Marušku.

Čeká nás finále, již tradičně proti Tygřicím z Mladé Boleslavi. Po dvou těsných porážkách z minulých kol bychom to soupeřkám rády oplatily. Hraje se nahoru dolů, ale tentokrát jsme to my, kdo dává jeden gól za druhým. Nejen díky gólům Mii a Marušky Klimové vedeme po prvním poločase 7:2. V druhém poločase přidáváme gól těsně po buly, pak ale trochu zaspíme a soupeř začne gólový rozdíl stahovat. Tentokrát se nenecháme rozhodit, dál zodpovědně bráníme a zastupujeme se v obraně.  Velká pochvala za obranné zákroky patří Pátě, která zablokovala spoustu nahrávek soupeře. Mladou Boleslav porážíme 12:5 a zaslouženě bereme 1. místo v koši.

Teď hlavně neusnout na vavřínech a na příštím turnaji, který nás čeká 25.11., potvrdit skvělou formu. Děkuji všem za pěknou hru a těším se příště.

Míša