A tým poráží Znojmo 6:4 a připisuje 11. výhru v řadě!

Áčko vážilo dlouhou cestu na palubovku prozatím posledního celku letošní sezony, a to Znojma. Utkání na jihu Moravy začalo přesně ve 20:00.

3. listopad 2018
A tým poráží Znojmo 6:4 a připisuje 11. výhru v řadě!

Lepší vstup do zápasu měli Sparťané, kteří šli do vedení už v první minutě hry brankou Jana Krejči, který se prosadil potřetí v této sezoně. Následovala pasáž hry, kdy po většinu času měli míček na hokejkách Sparťani, vyústěním byla další vstřelená branka, kterou přidal slovinský sniper Robert Košir, když bombou z půlky hřiště propálil vše, co mu stálo v cestě, 2:0 pro Spartu. Na konci první části se domácí osmělili a po hezké akci dokázali překonat Jana Eckhardta v brance Sparty, který hájil sparťanskou svatyni v letošní sezoně vůbec poprvé.

Druhá třetina byla spíše bojovná než že by byla reklamou na florbal, příliš brankových příležitostí diváci ve znojemské hale neviděli, nicméně mohli se radovat z vyrovnání, když Ďuriška přidal druhou branku domácího Znojma. Do šaten se tedy po druhé části šlo za vyrovnaného stavu 2:2.

Třetí část byla o poznání atraktivnější, od začátku třetiny Sparta dominovala na balonku a těžilo z toho slovenské duo střelců Pažák Ujhelyi, kteří dokázali dostat Spartu do vedení 4:2. Jen moment na to se podruhé v utkání prosadil i Jan Krejča! Následovala část hry, kdy domácí Spartu tlačili a toužili po vyrovnání před slušně zaplněnou halou. Po gólech Ďurička a Horáka se dokonce poslední celek tabulky dostal na rozdíl jen jediné branky, nicméně při risku ve hře bez brankáře špatnou rozehrávku dokázal potrestat kapitán Sparty Milan Garčar a nepřipustil žádné drama v samotném závěru utkání.

Hráčem utkání byl vyhlášen Jan Eckhardt, který prokázal svoje kvality hned v prvním utkání, do kterého v letošní sezoně naskočil.

A jak utkání hodnotí trenérské duo Ondřej Kašpárek a Radek Skalička? ,,Dnešní vítězství se nerodilo lehce, ale 3 body jsou naše. Meli jsme dnes více ztrát než obvykle, ale povedenou pasáží ve třetí třetině jsme soupeři odskočili a i přes snížení jsme zvítězili. Díky pauze příští víkend můžeme zapracovat na věcech, které nám úplně ve hře nejdou'' 

Sparta tak má na kontě již 11. vítězství v řadě a i nadále drží 1. příčku tabulky s náskokem 5ti bodů na druhou Mladou Boleslav. A právě loňského mistra přivítá Sparta 20. 11. v domácí aréně na Podvinném mlýně v zápase podzimu! Doražte A tým, který prozatím válcuje všechny, kdo se mu postaví do cesty, podpořit v tomto důležitém souboji.

#myjsmesparta 

Dále čtěte