Ženy na Jižním Městě za 6 bodů

V neděli 21. října se scházíme v brzkých ranních hodinách a čekají nás dva zápasy, tentokrát jsou našimi soupeři holky z týmu Wizards DDM Praha 10 a Ovocné Báze z Mladé Boleslavi. Minulý turnaj doma na Barrandově se nám moc nevydařil, a tak bychom si dnes rády spravily chuť.

22. říjen 2018
Ženy na Jižním Městě za 6 bodů

Vstupy do zápasu se nám tradičně moc nedaří, to už asi nikoho nepřekvapí a tím pádem ani to, že první gól inkasujeme hned ve 2. minutě zápasu. Naštěstí je ale i tím posledním, který se v tomto utkání za Terky záda dostane. Rozhodně totiž nehodíme flintu do žita a postupně se nám daří získat herní převahu a s tím i trochu klidu na svoji stranu. Skóre srovnává v 5. minutě Bára, když dává krásnou žabičku od mantinelu. A pak, že od mantinelu se góly nedávají! Hra se poté přelévá ze strany na stranu, i když máme herně trochu navrch, jsme zbrklé a balónky nám zbytečně utíkají. Do vedení se dostaneme díky trefě Kristy, která po nahrávce od Míši opět z neskutečného úhlu trefuje horní růžek. Naše vedení je ovšem v jednom kuse v ohrožení, Terka má plné ruce práce, a především díky jejím neuvěřitelným zákrokům se nám daří jej udržet. Situaci zklidňuje Kiki, velmi pěknou nahrávku od Nikol usměrňuje do brány, sice zřejmě nejpomalejší střelou jakou kdy kdo viděl, ale i takové góly se počítají! Ještě ale není vyhráno. I když nás příliš nenapadají, nedaří se nám v klidu rozehrát balón a dostáváme se úplně zbytečně do složitých situací. Čtvrtý gól přidává neuvěřitelně příklepem Em po zadovce Míši. Na stavu 4:1 se však skóre zastaví, 3. třetina končí vyrovnaně 0:0. To je možná trochu škoda, protože jsme rozhodně měly dost prostoru k tomu svůj náskok navýšit a smáznout tak mínusové skóre, které ukazuje tabulka po minulém kole. Tři body jsou ale i tak doma, takže je co slavit.

https://online.ceskyflorbal.cz...

Po pauze na obídek, návštěvu babičky, učení se matematiky a čtení knížek nastupujeme do druhého zápasu proti Ovocným Bázím. Slyšeli jste někdy o tom, že nám příliš nejsou vstupy do zápasů? V čase 0:33 prohráváme 0:1. Raději bez komentáře. Nebalíme to ani tentokrát a rveme se o každý míček. Šancí máme dost, ale nedaří se nám se prosadit. A ani tentokrát se nám nedaří v klidu si rozehrát, zbytečně zbrkle se snažíme dostat do brány, přitom by pár nahrávek mnohdy pomohlo. Až v 6. minutě se prosazuje Míša po nahrávce Báry Jelínkové. Do konce třetiny se trefuje ještě Laura, rozhodla se, že se nebude dělit o body, nejprve trefuje gólmanku a pak vlastní střelu doráží neuvěřitelným backhandem! Na závěr třetiny přichází první naše dnešní vyloučení, a tak druhou část zahajujeme ve čtyřech. První polovina oslabení se odehraje poměrně v poklidu, chvílemi i na straně soupeře, Krista na hrotu dobře napadá rozehru. Druhá minuta přináší ovšem poměrně horké chvilky a Štěpánka se v bráně rozhodně nenudí. Všem se uleví, když se počty na hřišti zase srovnají a můžeme pokračovat v útočných snahách. Druhá třetina je hotová gólová smršť, podaří se nám dát 5 gólů, nejprve se opakuje situace z prvního zápasu. Krista dává gól po nahrávce Míši. Poté Laura dává svůj druhý gól a znovu backhandem. Tentokrát dovolí Ádě připsat si bod za přihrávku. Clonění před bránou, které jsme v pátek trénovaly, se vyplácí a gól od půlky přidává Nikol. Na závěr třetiny si Míša s Kristou vymění role a Míša přidává další, již sedmý gól. Třetí třetina se nese v podobném duchu, hraje se nahoru dolů, ale vedení si vzít nenecháme. Svůj první gól za Spartu si jako dárek k dnešním narozeninám dává Hanka. Ještě jednou vše nejlepší! Devátý gól přidává symbolicky hráčka s číslem 99, tedy Naty, po krásné samostatné akci. V závěru zápasu obdržíme jeden gól i my, ale upřímně spíš můžeme být rády, že jich nebylo víc. Šanci jsme soupeřkám rozhodně daly. Několikrát nás zachránila Štěpánka pohotovým zákrokem, několikrát štěstí a smůla na straně soupeřek, když samy před bránou netrefily bránu. Výhra 9:2 nás těší hlavně proto, že se nám konečně povedlo dát soupeři spoustu gólů.

https://online.ceskyflorbal.cz...

Teď hlavně neusnout na vavřínech a pracovat takhle dál, ať i příští turnaj v Kunraticích se nese v podobném duchu.

Em

Dále čtěte