Češi odstartují finálový turnaj před MS, na EFT do švédské Uppsaly odcestoval také Milan Garčar

České národní týmy mužů a juniorů odstartují Euro Floorball Tour zápasy proti domácím Švédům. Poslední testy před světovými šampionáty tak odstartují proti vicemistrům obou kategorií. Zápas U19 startuje o půl páté, muži mají buly naplánovanou na čtvrt na osm. Do švédské Uppsaly odcestoval také náš kapitán Milan Garčar.

19. říjen 2018
Češi odstartují finálový turnaj před MS, na EFT do švédské Uppsaly odcestoval také Milan Garčar

Milan Garčar se po odstartování nového reprezentačního cyklu po čtyřech dlouhých letech vrátil do dresu národního týmu, kde působil od roku 2006 až do roku 2013. Za tuto dobu v národním týmu nasbíral celkem jednašedesát startů s bilancí dvaceti bodů (11+9). 

Jakmile do funkce hlavního trenéra národního mužstva nastoupil finský trenér Petri Kettunen, společně se svými asistenty Milanem Fridrichem a Radkem Sikorou měli za úkol odstartovat nový reprezentační cyklus, který ukáže na ty nejlepší hráče pro domácí Mistrovství světa 2018 v Praze. Volba padla také na Milana Garčara. První nominací se po Milanově pauze stala pozvánka na turnaj Euro Floorball Tour 2017 ve švýcarském Kirchbergu. Od této doby se sparťanský kapitán Milan Garčar pravidelně účastnil reprezentačních soustředění a turnajů, které měli napovědět o finální nominaci národního mužstva pro domácí Mistrovství světa 2018, které se odehraje v termínu 1.-9. prosince 2018 v Praze. 

,,Bude zajímavé mít k dispozici úspěšného trenéra, který umí vyhrávat - to je vždycky skvělé. Tohle byla pro nároďák trefa. Těším se na elitní florbal," komentoval hned po obdržení pozvánky na Euro Floorball Tour ve Švýcarsku Garčar a zároveň si uvědomoval co bude pro úspěch potřeba. ,,Je velmi brzy cokoli uzavírat. Pro reprezentaci je potřeba být zdravý, mít formu, zapadat do týmu a hlavně dostat pozvánku. Když se všechno z toho sejde, budu z nominace nadšený. Stejně jako při každé z předešlých akcí."  

Po absolvování několika reprezentačních akcí má nyní Milan Garčar na programu finální přípravu - Euro Floorball Tour 2018 ve švédské Uppsale, tento turnaj český výběr zahájí proti domácím Švédům. Dále je na programu utkání proti Finsku a Švýcarsku. Úvodní zápas proti Švédsku startuje už dnes v 19:15. My Garymu a dalším reprezentantům držíme ve Spartě palce a budeme v napětí, zda se Milan Garčar objeví ve finální nominaci národního týmu pro domácí Mistrovství světa a mohli bychom Garyho podpořit přímo v O2 Aréně.

Více informací o turnaji Euro Floorball Tour v Uppsale ZDE.

Online zápasu proti Švédsku sledujte ZDE.

Dále čtěte