První turnaj elévek v nové sezóně

Na první turnaj tohoto roku jsme se sešli v neděli 7.10. v Letňanech. Loňskou sezónu jsme zakončili velmi úspěšně, a proto nás čekalo klání v prvním koši. Prvním soupeřem byly hráčky z Ivanti Tigers, druhý zápas nás čekal s Dračicemi z Mladé Boleslavi.

10. říjen 2018
První turnaj elévek v nové sezóně

Prvním soupeřem byly hráčky z Ivanti Tigers, druhý zápas nás čekal s Dračicemi z Mladé Boleslavi.

Do prvního utkání jsme vstoupily trochu rozpačitě, byly jsme sice více na míčku než soupeř, ale po první půli jsme prohrávaly 1:2. O přestávce holky nabraly síly, začaly si více přihrávat a hned vypadalo skóre lépe. Gólově se prosadila i nejmladší Nelinka, když byla sama před bránou a nezaváhala a zakončila. Dvěma góly přispěla také Anetka, nejprve pálila od mantinelu a poté ještě dorážela. Díky tomu, že jsme to nezabalily, ale dokázaly se vrátit do zápasu nakonec vycházíme z tohoto pražského derby vítězně, 5:3.

Nám velmi dobře známý tým Dračic přes prázdniny obměnil většinu hráček, stejně jako u nás, odrostly do mladších žákyň. Ze začátku zápasu jsme opět byly trošku opatrnější, ale tentokrát jsme si nenechaly vzít vedení a postupem zápasu ho ještě navýšily. Adélka to skvěle jistila vzadu, ale zároveň přispěla dvěma góly, stejně jako Maruška Dryáková, která neúnavně otravovala soupeřky v útoku a obírala je o míčky. Úplnou gólovou smršť zajistila Mia a tak nakonec vítězíme 11:1.

Čeká nás tedy finále s druhým středočeským týmem, tentokráte s Tygřicemi. Pokyny byly jasné, hlídat hráčku s číslem 2, která odváděla většinu práce v týmu a také dávala téměř všechny góly. Zpočátku se nám osobní obrana příliš nedařila a dost nás podržela Terka v bráně zmenšováky a v neposlední řadě štěstíčko. Skóre otevřela Maruška Klimová skvělým gólem z dorážky. Postupem času se nám ale dobře daří hlídat si „dvojku“ a první polovinu vyhráváme 3:2. V druhém poločase dostáváme několik smolných gólů a nedaří se nám dostupovat hráčky. Velkou smůlu měla Anička, když minutu před koncem nastřelila tyčku. V závěru zápasu holky z Bolky tlačíme, ale bohužel to nestačí. Prohráváme 5:6 a bereme druhé místo.

Rozhodně není třeba věšet hlavu kvůli prohranému finále, chválím všechny holky za bojovnost a nasazení do zápasů a příště jim to vrátíme. 

Míša