První turnaj v nové sezóně

Je neděle 16.září 7:30 a my se pomalu scházíme v hale v pražských Kunraticích. V 7:45 se začínáme pomalu hýbat a psychicky se připravujeme na první zápas v nové sezóně! Jaký bude? Vyhrajeme? Kolik tomu dáme? Tyhle otázky jdou momentálně úplně stranou, stojíme u branky a hlavami nám prochází jediná myšlenka a to je: vítězství! Ale je nám samozřejmě jasné, že to nebude úplně bez boje.

17. září 2018
První turnaj v nové sezóně

Tempo zápasu jsme udávaly s přehledem. Avšak teprve v 6 minutě se nám podařilo poprvé skórovat, když po odražené střele Barči dorážela Míša. 
Soupeřky byly značně nervózní, ale bojovaly dál i za cenu faulů. Bohužel jeden takový se jim stal osudným a my se tak dočkaly 1. přesilovky. Tu se nám povedlo zúročit až v jejím samotném závěru, kdy se po nahrávce Elišky, konečně dočkala Barča. Další gól přidala opět Barča po nahrávce Naty. Bohužel začátek 2. třetiny jsme se myšlenkami zapomněly na střídačce a tak následovaly dva rychlé góly soupeřek. My jsme se probraly a dalším gólem navýšila vedení Míša po nahrávce Kristy. Další góly nám druhá třetina už nepřinesla. Ve třetí třetině jsme chtěly o výsledku utkání rozhodnout a vzít si body, to jsme si zpečetily, když svůj hattrick zkompletovala Barča a poslední gól přidala Kačka po rychlé rozehrávce od Naty. 
Utkání jsme tak nad týmem Kobylis vyhrály v poměru 6:2! 

V dalším utkání nás čekal nelehký soupeř Slavia Plzeň. Od začátku utkání to bylo velice rozlítané a hrálo se nahoru a dolů.. Utkání bylo, ale i tak dlouho vyrovnané a soupeřkám se dlouho nedařilo vsítit gól. Vzhledem k tomu, jak utkání zatím vypadalo není divu, že přišla i první vyloučení nejdříve z naší strany, ale netrvalo dlouho a soupeřky nebyly pozadu. Bohužel, se jim podařilo v jejich vlastním oslabení prolomit gólovou smůlu. Do druhé třetiny jsme chtěly vstoupit lépe než do té první, ale bohužel z naší strany následovalo další vyloučení. To jsme ale zodpovědně ubránily. Soupeřky navýšily své vedení ještě o jeden gól v závěru druhé třetiny. Do třetí třetiny jsme tak šly za stavu 2:0. Bylo před námi posledních 15minut dnešního hracího dne a my jsme to chtěly ještě otočit! A bylo jasné, že k tomu, utkání otočit, jsme neměly daleko. Netrvalo to totiž dlouho, kdy se i nám podařilo vsítit gól a první gól z naší strany si připsal, kdo jiný než zkušená dorážečka Krista... Uplynuly dvě minuty a síťka se opět zavlnila po střele Kristy. Komentář Kristy po vstřeleném gólu: "Tyyjoo takový jsem nikdy nedala!!" Najednou jakoby jsme nabraly druhý dech a začaly jsme tempo zápasu určovat my. To se Plzni ovšem nelíbilo a tak zkoušely střelbu ze všech možných úhlů. A k naší smůle se jim podařilo dát gól, který se jen tak tak dokutálel za brankovou čáru. Ale ani to nám nepokazilo naší motivaci a chuť po výhře, která už byla téměř na dosah po dalším gólu. Ten přidala Naty po nahrávce Áji, tento gól byl důležitým, nejen proto že byl vyrovnávající, ale také proto, protože povzbudil ještě víc chuť po výhře. Utkání začalo nabírat na větší agresivnosti, především ze strany soupeřek. Ty nejdříve poslaly za mantinel Lauru, která si jen tak tak stačila skrýt hlavu, před nárazem do schodů. Utrpěla tak jen lehké zranění, avšak byla hodně v šoku. Hráčka šla na trestnou lavici na 5 minut a nám bylo jasné, že chceme přidat góly a odvézt si výhru. Mezitím se soupeřky položily do další hráčky a to do Elišky u které je však zranění téměř na denním pořádku. Bohužel jsme 5minutového trestu nevyužily, avšak střel bylo nejvíce z celých tří třetin. I přes velký tlak na soupeřky, jsme bohužel 2 minuty před koncem dostaly gól a bylo téměř rozhodnuto. Přes veškerou snahu už jsme další gól nepřidaly a utkání tak skončilo 4:3. 

Z utkání však můžeme odejít s hlavou nahoře, protože jsme na hřišti nechaly vše. 
Celkově bylo utkání velmi dobře odehrané a nemáme se vůbec za co stydět! Teď musíme zapracovat na maličkostech, ale dále pokračovat v takovém tempu a myslím, že máme šanci se dostat do TOP 5!


Autor: NJ