Tři body jsou na cestě do Prahy, Sparta porazila Vítkovice 5:4

Ve třetím kole Tipsport Superligy vyrazila Sparta na dalekou půdu do Vítkovic. Sparťané s odhodláním bojovali o každý kus hřiště a koncentrovaným výkonem ve všech třech třetinách získali 3 body po výhře 5:4.

14. září 2018
Tři body jsou na cestě do Prahy, Sparta porazila Vítkovice 5:4

Páteční utkání proti Vítkovicím začalo přesně v 19:00, Sparta od prvních minut působila velmi koncentrovaně a na loňského finalistu Superfinále si velmi věřila. Skóre otevřel domácí kapitán Tomáš Sladký. Sparta slavila gól až ve druhé třetině, kdy se trefil hráč utkání z posledního zápasu proti Otrokovicím Michal Kareš, kterému nabíjel přesně Radim Křenek.

O bod navrch měli v čase 31:02 opět domácí. Za záda Beneše dokázal vsítit gól Lukáš Hájek. Od této doby si hlavní slovo zápasu vzala Sparta, speciálně Marek Zouzal, který začal ve velkém sbírat kanadské body. Na 2:2 srovnal ještě v druhé třetině právě zmiňovaný Zouzal, který využil přesilovou hru, do vedení Spartu poslal ve stejné třetině ještě střelec úvodního gólu Kareš, kterému asistoval střelec druhé sparťanské branky Zouzal.

V úvodu třetí třetiny Sparta využila i svou druhou přesilovou hru, tentokrát se parádně trefoval Marvánek, který prostřelil blokující Vítkovické hráče a zavěsil přesně do šibenice domácího Součka. Marek Zouzal ve třetí třetině uzavřel Sparťanské vstřelené branky na číslo pět. V závěru domácí Vítkovice ještě zkoušely hru v šesti a šancí na srovnání skóre měli opravdu hodně. Skvělý Beneš ale stvrdil svůj výkon z celého zápasu a srovnání skóre nedopustil. Sparta si tak připisuje druhou výhru v sezoně a vyhlíží další venkovní zápas proti České Lípě, které je na programu už v pondělí 17. září, vy budete moci zápas sledovat před obrazovkami ČT Sport. 

Dále čtěte